6.7 C
София

Apple рязко намали производството на iPhone Xr поради слабото търсене

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В деня на анонса на iPhone Xr се появиха многобройни прогнози, че това ще бъде най-продаваният смартфон за последните години. Идеята е, че мобилен телефон с топ-процесор и великолепна камера при доста по-ниска цена, в сравнение с флагманските модели iPhone Xs и Xs Max ще се продава по-добре и ще стане бестселър.

Но чудо не се случи. Според данните на Nikkei, Apple е предупредила ключовите си доставчици на електронни компоненти за промяната в плановете за производство на iPhone Xs и Xs Max.

Според пазарните аналитици, търсенето на iPhone XR се е оказало с 20-25% по-ниско от очакваното. Може би цената от $749 да се оказа прекалено завишена, а може потребителите повече да предпочитат флагманските смартфони на компанията.

Днес Reuters съобщи, че Apple е известила Foxconn, Pegatron и Wistron да намалят производството на iPhone XR.

Според тази информация, във Foxconn трябва да работят 60 поточни линии за производството на тези смартфони. Но в действителност работят едва 45. Оказа се, че потребителите нямат нужда от толкова iPhone XR. Отбелязва се, че подобна бе ситуацията преди около пет години, когато бе представен евтиния iPhone 5C.

Foxconn и Pegatron отказват да коментират информацията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини