Според представителите на корпорацията, производителността на iPhone не е забавяна нарочно, а от най-добри подбуди: за комфорта на самите потребители, а не за да накарат хората по-бързо да купуват нови модели. Но въпреки това, след като Apple призна за забавянето, срещу корпорацията се образува лавина от съдебни искове.

Apple официално се извини и се съгласи с над два пъти да намали цената на замяната на батериите на смартфоните iPhone 6 с нови, от $79 на $26. Тази програма ще действа до 31 декември 2018 година. Корпорацията обеща и да вгради в iOS настройка, даваща възможност да се следи износването на батерията.

Но новата батерия няма да получат всички. От вътрешната кореспонденция на технологичния гигант между служителите в Apple Store стана ясно, че батериите за старите айфони свършват.

Оказа се, че притежателите на iPhone 6 Plus в някои региони, включително и в САЩ, ще трябва да чакат замяната до месец март-април тази година. Популярният портал Ars Technica съобщи, че батерии за другите модели iPhone засега има, но забавянето е голямо – смяната на акумулаторната батерия на iPhone 6 и 6S Plus например, става за около две седмици.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
OZZYthe professormathur Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mathur
mathur

Ха ха ха нема такива идиоти като краварите от ай шит….

the professor
the professor

обаче ще е много тъпо ако след смяната на батерията, новата се надуе и пръсне дисплея и тъча…

OZZY
OZZY

Имам Xiaomi над две години и батерията е пушка.Защо трябва да го забавят за моя „комфорт“?Правят се на пръднал в джамия.Трябва да им спукат гьона.