Според представителите на корпорацията, производителността на iPhone не е забавяна нарочно, а от най-добри подбуди: за комфорта на самите потребители, а не за да накарат хората по-бързо да купуват нови модели. Но въпреки това, след като Apple призна за забавянето, срещу корпорацията се образува лавина от съдебни искове.

Apple официално се извини и се съгласи с над два пъти да намали цената на замяната на батериите на смартфоните iPhone 6 с нови, от $79 на $26. Тази програма ще действа до 31 декември 2018 година. Корпорацията обеща и да вгради в iOS настройка, даваща възможност да се следи износването на батерията.

Но новата батерия няма да получат всички. От вътрешната кореспонденция на технологичния гигант между служителите в Apple Store стана ясно, че батериите за старите айфони свършват.

Оказа се, че притежателите на iPhone 6 Plus в някои региони, включително и в САЩ, ще трябва да чакат замяната до месец март-април тази година. Популярният портал Ars Technica съобщи, че батерии за другите модели iPhone засега има, но забавянето е голямо – смяната на акумулаторната батерия на iPhone 6 и 6S Plus например, става за около две седмици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Apple свърши батериите за старите iPhone и някои потребители ще трябва да чакат до пролетта"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка