Apple публикува в своя фирмен сайт извинение по повод намаляването скоростта на работа на iPhone с износването на батерията.

Ние знаем, че някои от вас мислят, че Apple ви е подвела. Поднасяме извиненията си“ – с казва в текста. По-нататък корпорацията уверява всички, че има твърде много недоразумения в тази ситуация, а Apple не е предприемала никакви действия за умишлено намаляване времето на живот на своите устройства и не е влошавала тяхната работа, за да повиши продажбите на новите смартфони.

Apple се оправда с химическото остаряване на акумулаторните батерии, които с времето стават по-малко ефективни. „Химически остарялата батерия не може да осигури енергия за пиковите натоварвания, особено когато е частично разредена, а това може да доведе до неочаквано изключване на устройството в някои ситуации“ – каза още Apple. Корпорацията дори създаде специална уеб-страница с подробни обяснения за работата на акумулаторните батерии.

Едновременно с това, Apple обяви, че намалява цената за смяната на батерията от $79 на $29 за потребителите на iPhone 6 и по-нови модели. Предложението важи една година.

И още, в началото на 2018 година ще излезе обновяване за iOS, с което операционната система ще дава подробна информация за износването на батерията и по какъв начин това се отразява на производителността.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
20 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари