4.2 C
София

Apple се оправда относно сканирането на снимките в айфоните

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Apple публикува обяснения относно работата на своя нов механизъм за търсене на забранени снимки в мобилните устройства на потребителите. Тази информация се появи в отговор на многобройните жалби и възмущения от страна на притежателите на iPhone. Те изобщо не искат в техните каталози да работи някакъв неизвестен нов алгоритъм, който сканира и отбелязва нещо.

Apple официално заяви, че никой не възнамерява да се рови в снимките на iPhone и iPad, за да търси в тях детска порнография, жестокости и насилие. Компанията от Купертино обясни, че това всъщност е една нова невронна мрежа, която ще бъде интегрирана в следващата версия на iOS и която с помощта на криптография ще сравнява изображенията в мобилните устройства със съставената от международни организации база-данни на изчезнали и изгубени деца, както и сексуално експлоатирани малолетни. Според Apple, нейните нови алгоритми с елементи на изкуствен интелект ще извършват в каталозите на потребителите „сляпо търсене“ на подобни снимки, каквото и да означава това.

Освен това, корпорацията уточни, че това сканиране ще работи само на територията на САЩ, при това след излизането на iOS 15. Тези алгоритми ще работят и при потребителите, които са включили опцията за използване на музикалната библиотека на iCloud. В iOS 15 beta 4 тази функция все още я няма, но на практика всички се съмняват, че тя ще бъде включена по подразбиране във всички нови iPhone.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини