През септември миналата година, Apple представи цели три нови апарата, но на пазара дълго време се предлагаха само два от тях — iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Основният флагман iPhone X остана за ноември.

Към този момент, това беше продиктувано от факта, че компанията се сблъска с трудности при производството на OLED панелите. Тази година, положението е почти идентично — но като „забавен“ модел вече е iPhone XR. Какво би могло да означава това?

Първите слухове, че iPhone XR ще дебютира на пазара по-късно от определената дата, се появиха още през юни. Според доставчиците запознати със ситуацията, Apple е изправена пред по-голямо количество брак при производството на LCD-матриците.

По-специално, проблемите са с подсветката в областта на „вдлъбнатините“. Ако това е вярно, решението да отложи пускането на телефона е правилно и разумно. Но не така мислят всички. Според източници на Wall Street Journal, причината всъщност е съвсем различна.

Ако се вярва на инсайдерите, то компанията изкуствено забавя пускането на iPhone XR, тъй като разбира, че много ще изберат iPhone XR вместо iPhone XS и iPhone XS Max, което се дължи на по-атрактивните им цени.

По този начин, Apple иска да предотврати вътрешната конкуренция между моделите, което в крайна сметка ще доведе до много повече плод, отколкото ако „бюджетния“ iPhone е достъпен за закупуване веднага. По същата причина е бил снет от продажба и iPhone X.

Според източници, Apple не напразно залага именно на флагманските модели. Например, себестойността на iPhone XS е само около 355 долара, а на iPhone XS Max — 371.

Но при това, цената за производството на смартфона iPhone XR, който се позиционира като по-достъпен — 331 долара. Това говори, че на Apple й е много по-изгодно да продава именно премиалните модели за получаване на свръх печалба за всеки продаден смартфон.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари