През септември миналата година, Apple представи цели три нови апарата, но на пазара дълго време се предлагаха само два от тях — iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Основният флагман iPhone X остана за ноември.

Към този момент, това беше продиктувано от факта, че компанията се сблъска с трудности при производството на OLED панелите. Тази година, положението е почти идентично — но като „забавен“ модел вече е iPhone XR. Какво би могло да означава това?

Първите слухове, че iPhone XR ще дебютира на пазара по-късно от определената дата, се появиха още през юни. Според доставчиците запознати със ситуацията, Apple е изправена пред по-голямо количество брак при производството на LCD-матриците.

По-специално, проблемите са с подсветката в областта на „вдлъбнатините“. Ако това е вярно, решението да отложи пускането на телефона е правилно и разумно. Но не така мислят всички. Според източници на Wall Street Journal, причината всъщност е съвсем различна.

Ако се вярва на инсайдерите, то компанията изкуствено забавя пускането на iPhone XR, тъй като разбира, че много ще изберат iPhone XR вместо iPhone XS и iPhone XS Max, което се дължи на по-атрактивните им цени.

По този начин, Apple иска да предотврати вътрешната конкуренция между моделите, което в крайна сметка ще доведе до много повече плод, отколкото ако „бюджетния“ iPhone е достъпен за закупуване веднага. По същата причина е бил снет от продажба и iPhone X.

Според източници, Apple не напразно залага именно на флагманските модели. Например, себестойността на iPhone XS е само около 355 долара, а на iPhone XS Max — 371.

Но при това, цената за производството на смартфона iPhone XR, който се позиционира като по-достъпен — 331 долара. Това говори, че на Apple й е много по-изгодно да продава именно премиалните модели за получаване на свръх печалба за всеки продаден смартфон.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
проповЯбълката АндроидTech Maniac!pix3lГеорги Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

нищо
те феновете ще ги купят

Гошо
Гошо

Добро утро!
Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава.
Те ги е..т на сухо, а те се радват и надуват.

pix3l
pix3l

Туй маркетинга си е.ало мамата… 😀

Георги
Георги

Който не му се дават пари за S ще изчака 20 дни голяма работа..

Tech Maniac!
Tech Maniac!

хахахахах! Печалба от 700 до 1000 долара на бройка! Ебаси балъците сте тия които ги купувате тия айфони! Както каза Гошо, те ви ебат на сухо,авие се радвате и хвалите! 😀 Е че как няма да са трилионна компания… почти никакви иновации нямат, цените удрят космоса, а да го изработят им излиза евтино. Добавете и факта че половината аксесоари, които ти трябват ги няма в комплекта и 90% от хората така или иначе си ги купуват! Еми направете си простата математика! Най-малко 700 долара печалба от 1 телефон, 15-18 долара от преходника, 50-60 долара от бързото зарядно… то тия айфони… Виж още »

Ябълката Андроид
Ябълката Андроид

Същото нещо го бях написал преди няколко статии, отново за умрелите ябълки. На улицата, когато видя човек с айфон и ме избива на смях. Гледам на него като на по-нисш от мене.

пропов
пропов

ми аз в момента си играя с айфон 7 с ИОС 12. Исках да видя докъде са я докарали от ИОС 8 насам. Все още е висша акробатика да качиш клипче или мелодия на звънене. И защо смеят да ги наричат смартфони!? А дисплея му до Нокиа 8 Сироко направо мъждука. Ай сиктир от тука с тез 1000 марки…