Apple обяви, че еднолично спира продажбите на своите iPhone 7 и iPhone 8 в Германия през собствените си магазини. Безпрецедентният ход е заради решението на немски съд, който постанови, че смартфоните наистина нарушават патент на Qualcomm.

Засега засегнатите модели ще продължат да се предлагат през мобилните оператори в страната. Те обаче спират да се продават в 15-те големи магазина на американския гигант в Германия.

iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR не са засегнати.

Делото в Германия е третият голям опит на Qualcomm да постигне забрана за продажбите на скъпите телефони. Компанията вече опита подобно нещо в Китай и Съединените щати.

В Германия Qualcomm се позовава на модели, ползващи чипове на Intel, за които твърди, че нарушават нейни патенти за съхранение на батерията при изпращане и получаване на безжични сигнали.

„Кампанията на Qualcomm е отчаян опит да отклонят вниманието от реалните проблеми между нашите две компании. Тактиките им в съда и в ежедневните бизнес отношения нараняват иновациите и вредят на потребителите. Qualcomm настоява за невероятни суми, докато в същото време самите те са обект на разследвания“, казва Apple в отговор.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
TNT
TNT
2 години

епъл трябва да фалират и да се махнат от пазара

асдасд
асдасд
Отговор на  TNT
2 години

смешник

Реалист
Реалист
Отговор на  TNT
2 години

Единствените които сме способни на това сме потребителите по целия свят.

AxOx
AxOx
2 години

Спомням си как съда на САЩ каза, че нарушение имало, ама Ябълката била специален случай и нищо не можело да се направи срещу нея.
Тааа Американските фирми могат да бъдат незаконни и нищо не може да се направи, но ако Китайска фирма нещо направи ги блокират.
Евала на Китай и Германия.

Кольо
Кольо
2 години

iPhone 7 стана на над 2 години, нормално е да приключат с продажбите в магазините на „ново“.

Реалист
Реалист
2 години

Епъл са толкова овързани с правителството на фащ,че реално не може да се направи разлика къде свършва едното и започва другото.

Симеон
Симеон
2 години

Акциите падат всеки ден