Apple съобщи за сериозни проблеми заради новия коронавирус

0
562

Корпорацията от Купертино предупреди своите инвеститори, че активното разпространяване на коронавируса от Ухан ще окаже твърде негативно влияние на финансовите резултати и на бизнеса на Apple. Главното, което инвеститорите трябва да знаят е, че производството ще намалее, а заедно с това и доходът на компанията.

Apple заяви, че към днешен ден производството на iPhone се осъществява при силно занижени темпове. Въпреки че повечето заводи за производство на iPhone вече отвориха врати, има голям недостиг на компоненти и работна сила. Очаква се намаляване на дохода от всички държави, в които се продава iPhone.

Днес в Китай са затворени всички собствени магазини на Apple, както и магазините на многобройните партньори на компанията. А магазините, които са отворени, работят с намалено работно време. Всичко това намалява продажбите и дори търсенето на продукцията на Apple в Китай. За да се намали влиянието на този негативен фактор, Apple възнамерява в зависимост от ситуацията постепенно да отваря своите магазини.

Apple подчертава, че това са временни проблеми в бизнеса, а корпорацията непрекъснато следи бързо променящата се ситуация в Китай. Инвеститорите ще получат повече информация на тази тема в тримесечния финансов отчет на Apple, който трябва да бъде публикуван през месец април тази година. Apple подчерта, че грижата на здравето на нейните служители и партньори е на първо място, и това е причината компанията да преразгледа бизнес методите си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари