Apple тества macOS на iPhone

0
468

Уеб порталът Gizmochina съобщи, че компанията Apple тества прототип на смартфон, който може да стартира десктоп операционната система на корпорацията от Купъртино. При включването на външен монитор мобилното устройство автоматично преминава от iOS към macOS.

Това звучи съвсем познато. По подобен начин работи функционалността Continuum във Windows смартфоните, както и Dex в топ-версиите на смартфоните на Samsung. Разликата е, че Apple възнамерява да предложи за големите монитори не просто многопрозоречна модификация на своята мобилна платформа, а пълноценна версия на macOS с абсолютно всички особености, характерни за тази платформа. Напълно е възможно корпорацията да представи и безжичен метод за свързване с мониторите.

Тази стъпка е съвсем логична. Съвсем скоро Apple ще започне да произвежда и продава компютри със собствени процесори с ARM ядра. Да не забравяме, че подобни чипове вече се използват в iPhone и другите устройства на компанията. По този начин macOS ще стане напълно съвместима с ARM архитектурата, благодарение на което ще се появи възможност за стартиране на приложенията за тази ОС в различните мобилни устройства.

Според тази информация, Apple разработва и прототип на таблета iPad, на който освен iPadOS е инсталирана и macOS. Напълно е възможно операционните системи в това устройство да могат да се превключват в зависимост от сценариите на използване, с което iPad ще стане много по-универсален.

Изглежда, че постепенно Apple ще изгради една единна операционна система.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари