В началото на месеца се разбра, че Apple се отказва от съвместната работа с известния разработчик на графични решения Imagination Technologies Group и това доведе до рекордно падане котировките на този британски производител на чипове. Сега се появи информация, че през следващите 15-24 месеца Apple ще прекрати използването на технологиите на тази компания и ще премине към използването на собствена графика.

Сега корпорацията от Купертино търси специалисти, които могат да започнат проектирането на нови графични процесори. В британския сайт на Apple са обявени 11 работни места, свързани с разработването на GPU. Новият отдел е вече създаден и производителят на iPhone търси специалисти. Някои от работните места изискват задълбочени познания на архитектурата на графичните процесори.

Към днешен ден Apple използва графичните ускорители на Imagination Technologies в своите процесори от A-фамилията.

Според неофициална информация, в iPhone 7 се използва същият графичен процесор PowerVR GT7600, като в iPhone 6s, който не може да работи продължително време с голямо натоварване, понеже се нагрява твърде силно и започва да предизвиква лагове.

Засега това са мнения на експерти, които споделят,че създаването на собствен графичен процесор може да отнеме много време и едва ли ще се появи преди 2018 година.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Коментатор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментатор
Коментатор

Ами то май не се прави точно така – първо да скъсаш договора с подизпълнителя, пък после да търсиш хора…