Apple увеличава щата на специалистите в Китай и Тайван за работа по iPhone с голям екран

0
10

Apple наема стотици нови инженери за работа в Китай и Тайван, които ще работят по нова категория продукти, включително и iPhone с голям размер на екрана, съобщи вчера The Wall Street Journal.

Apple наема бивши специалисти от HTC и други тайвански компании и ги обединява със своите екипи разработчици в Шанхай и Тайпе. Отбелязва се, че американският производител е увеличил щата на специалистите в Китай, които ще работят върху нови компоненти за iPhone и iPad, като приоритетна за тях задача е да се ускори извеждането на новите продукти на пазара.

От месец август 2013 година, Apple чрез мрежата LinkedIn започна да убеждава инженерите от HTC, Inventec и Quanta Computer, да започнат работа в техните заводи в Китай. От официални източници е известно, че през изминалата 2013 година Apple е инвестирала $4,465 милиарда за изледвания и разработка на нови продукти. Това е много повече от заделените за същите цели $3,4 милиарда през 2012 година.

Големите инвестиции за изследвания и разработване на нови продукти доведоха до представянето на ключови устройства като  iPhone 5c и iPhone 5s и обновяването на серията iPad Air и iPad mini. През 2014 година се очаква дебют на iPhone с по-голям екран и появата на нови качествени продукти като интелигентни часовници и фаблети.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за