Apple не можа да открие дупката в безопасността, която използват създателите на устройството GrayKey за отключване на смартфона. Но усложни този процес в iOS 11.3.

Купувачите на GrayKey получиха съобщения от Брандън Томас, който преди време работеше в Apple, а сега помага в разработването на устройството за хакване на iPhone. Той каза, че от версия iOS 11.3, операционната система записва времето на последното отключване на смартфона и кога телефонът е свързван с компютър или някакъв аксесоар. Ако това не се е повторило в рамките на 7 дни, то портът Lightning автоматично се заключва и за неговото използване трябва да се въведе парола.

По този начин Apple се опитва да предпази iPhone потребителите от пробив на паролата. Това е възможно, понеже за работата на GrayKey е необходимо смартфонът да се включи именно чрез Lightning порта. След това започва подборът на паролата. Ако iPhone е защитен с шестцифрен код, GrayKey подбира паролата за няколко дни. Паролата от 4 символа се подбира за няколко часа.

Да си припомним, че се продават две версии на GrayKey. По-евтината струва $15 000, но има сериозни ограничения. По-скъпият модел е с цена $30 000 и може да отключи неограничен брой iPhone без връзка с интернет.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари