Apple ще актуализира напълно iPhone веднъж на три години

0
4

Американската корпорация Apple ще актуализира напълно моделите iPhone веднъж на три години. Това бе съобщено от РИА Новости, позовавайки се на Nikkei.

В момента тези модели смартфони се актуализират на всеки две години. По този начин новият цикъл ще се удължи с една година от сегашния период. Това се дължи на факта, че в сегашните смартфони на Apple има много функции и възможностите за чести големи подобрения на телефоните намаляват. Освен това, удължаването на периода между актуализациите е свързано със забавянето на темпа на растеж на пазара на смартфоните.

По-рано бе съобщено, че доставчиците на компоненти получават значително по-малко поръчки от Apple в сравнение с 2015 година. Това е свързано с намаляване търсенето на смартфоните и възможното отсъствие на нови функции в новия iPhone 7.

Въпреки това, по-късно се появиха съобщения, че Apple е поръчала на доставчиците до края на годината производство на компоненти за 72-78 милиона iPhone 7. Това е най-големият показател за производство на определени модели смартфони на компанията през последните две години. За сравнение, анализаторите очакват, че през 2016 г. американската компания ще произведе само 65 милиона телефона модел 7.

Както се съобщава, новият iPhone, чието представяне е планирано за есента, почти с нищо няма да се различава от своя предшественик. Единствените функции, които компанията ще подобри е камерата, водоустойчивостта и капацитета на батерията. Освен това, в новия iPhone, като се очаква, няма да има жак за слушалки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за