По-рано този месец ви съобщихме за победата на Qualcomm над Apple в китайски съд, който отреди забрана на няколко модела на iPhone в страната. Вземайки предвид това, че става дума за най-многолюдната страна в света, въпросното решение на съда във Фуджоу, може да се каже, че удря сериозно по продажбите на устройствата на Apple.

Причина за съдебния иск на Qualcomm беше нарушение на два техни патента от страна на Apple – за начина за преоразмеряване на снимките и управлението на приложенията. Що се отнася до конкретните модели, посочени от компанията, това са iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus и X. По-късно Qualcomm предяви претенции, че от продажба в Китай трябва да се забранят и последните модели на iPhone, а именно, XS, XS Max и X. Но в края на миналата седмица, от Купертино обявиха, че са излезли с конкретно решение, което ще вдигне забраната.

Компанията обяви, че подготвя софтуерно обновление, което ще излезе още тази седмица и ще се съобрази с нелeгитимното използване на въпросните патенти.

„В началото на следващата седмица, ние ще доставим софтуерен ъпдейт за потребителите на iPhone в Китай, което ще адресира въпросните функционалности, засегнати от патентите, споменати в делото“, споделят от компанията, цитирани от Ройтерс. Apple са уверени, че последната версия на софтуера им, iOS 12, въобще не използва технология, засегната от патентите. Сега се очаква какво ще реши китайският съд.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

„софтуерен ъпдейт за потребителите на iPhone в Китай“ – значи само за Китай ще бъдат законни, а за останалата част на света продължават незаконното ползване на лиценза.

Майкрософт Уиндоус за Китай не изпраща никакви данни и пак САМО за Китай.
Май това е единственната държава където големите фирми се съобразяват и се държат примерно (спазват местните закони)… не случайно Гугъл и Фейсбуук са забранени там.