fbpx
-4.1 C
София

Apple ще взима комисионни от приложенията, дори когато използват платежни системи на трети страни

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Въпреки че Apple подаде жалба по делото срещу Epic, „Ябълковата“ компания ще бъде задължена от 9 декември да позволи на разработчиците на софтуер да показват връзки към разплащателни платформи на трети страни в своите продукти. Сега обаче стана известно, че Apple обмисля начисляване на такси за транзакции в приложението, дори и ако не се използва нейната система за разплащане.

Понастоящем Apple начислява 15-30% комисионна при покупки в приложенията, като по-голямата част от пазаруването на дигитални продукти трябва да се извършва с помощта на фирмената разплащателна система в приложенията на Apple. Досега компанията забраняваше на приложенията да се свързват и да предлагат алтернативни платежни системи.

Решението по делото Epic срещу Apple в момента би означавало, че компанията от Купертино трябва да облекчи тази политика и да позволи на разработчиците на приложения да публикуват връзки и към платежни системи на трети страни в своите продукти. Това решение обаче няма да попречи на Apple да начислява комисионна за такива покупки. Във вътрешен документ на компанията е посочено, че дружеството ще приложи тази възможност, ако съдебната заповед влезе в сила. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви това намерение на съдебно заседание по-рано тази година.

Google вече анонсира подобна политика за своя магазин за приложения. Компанията заяви, че ще позволи на разработчиците да използват алтернативни разплащателни системи и ще начислява 11% комисионна за транзакции, направени с тяхна помощ. Това не е много по-малко, отколкото при плащане през Google Play.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини