fbpx
10 C
София

Apple ще въведе безжично обратно зареждане, 5 години след Huawei

Най-четени

Смартфоните на Apple и тези с Android копират взаимно функциите си и ги обявяват за иновации. Въпреки това, когато става въпрос по-бавно въвеждане на иновации, Apple е тази, която води според мнозина. Чак сега, евентуално с iPhone 15 компанията  явно ще въведе безжично обратно зареждане. Цели 5 години след като на пазара се появи първия подобен модел – Mate 20 Pro на Huawei.

Констатациите на Patently Apple разкриват, че Службата за патенти и търговски марки на САЩ наскоро е публикувала патент на Apple за нова система за безжично зареждане, използваща бимодално магнитно подреждане. Патентът описва как тази технология се използва за създаване на възможност за зареждане на по-малки аксесоари като слушалките AirPods и часовниците на Apple.

Apple отдавна трябваше да включи такава възможност в своите устройства според мнозина. Дори и към момента това са само спекулации, а Apple не е потвърдила нищо официално по този въпрос. Но можем да го приемем като предстояща функция за зареждане на аксесоари чрез iPhone 15 или по-късни модели. Но засега нищо не е сигурно.

Huawei го има от 2018 г:

Huawei овладя използването на технологията за обратно безжично зареждане във флагманските смартфони и за първи път представи тази функция с Huawei Mate 20 Pro през 2018 г. Първоначално скоростта на обратното безжично зареждане не беше достатъчна, но по-късно компанията подобри скоростта на зареждане със серията Huawei Mate 30, а след това и със серията Mate 40. Същевременно вече много други компании предлагат в моделите си опцията те да зареждат различни устройства само като ги поставите на тях.

Какво представлява обратното безжично зареждане?

Функцията за обратно безжично зареждане превръща телефона ви в подложка за зареждане, което му позволява да зарежда други устройства. Те включват смартфони, смарт часовници и смарт гривни. Но те трябва да поддържат и QI безжично зареждане.

За да използвате функцията, трябва да поставите устройство за зареждане в центъра на гърба на телефона Huawei и устройството ще започне да се зарежда автоматично. Процесът на зареждане е прост, но има няколко предпазни мерки, които потребителите могат да имат предвид. На потребителите се препоръчва да не поставят никакви метални предмети между устройствата за зареждане и повърхността на телефона.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

19 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини