Apple ще използва в своите смартфони компонентите на Samsung и LG

0
784

Apple реши да диверсифицира доставките на компоненти за своите смартфони, за да зависи колкото се може по-малко от определени компании, най-вече от Китай. Новите доставчици на компоненти за iPhone ще бъдат Samsung Electro-Mechanics, LG Innotek и LG Display.

Samsung Electro-Mechanics ще доставя на Apple оптичните лещи за камерите, които се използват във фамилията iPhone 12. Засега корпорацията купува тези лещи от Lagan Precision и Genius Electronics. Към настоящия момент двете компании вече работят съвместно – Samsung Electro-Mechanics доставя гъвкавите печатни платки и ламинираните керамични кондензатори.

С LG Innotek ще бъде сключен договор за доставките на камери за смартфоните и таблетите на Apple, а LG Display ще предоставя OLED матриците за iPhone. Интересно е, че LG Display произвеждаше необходимите LCD матрици за iPhone 11, но качеството на OLED панелите не се хареса на Apple. Явно през изминалата година дъщерната компания на LG е усъвършенствала своите производствени процеси.

Тази година LG Display планира да продаде на Apple около 60 милиона OLED матрици и за да се справи с тази огромна поръчка задейства всички производствени мощности на своята фабрика в корейския град Паджу.

Apple се отказа да купува OLED матрици от китайската компания BOE. Корпорацията взе при себе си някои бивши специалисти на Samsung, за да бъде усъвършенствана технологията за производство. Счита се, че намаляването на зависимостта на Apple от китайските компании ще стабилизира бизнеса на корпорацията.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари