Apple ще може да глобява външните сервизни центрове за зле свършена работа

7
494

Преди време Apple се съгласи с исканията на потребителите и даде възможност на външни сервизни центрове да ремонтират iPhone и другите мобилни устройства на компанията. А сега корпорацията от Купертино промени условията на работа с външните сервизи за ремонт на електроника. Сега те трябва да се съгласят съгласят на внезапни проверки от страна на Apple, ако искат да получат от корпорацията оригинални резервни част за iPhone и другите устройства на Apple.

Корпорацията ще проверява дали сервизният център не използва компоненти, които не са оригинални. Ако бъде фиксирано подобно нарушение, следва глоба. При прекратяване на подписания договор за право на ремонт Apple може да проверява бившия си партньор през следващите 5 години.

Ако сервизният център получи резервни части, които не са оригинални, задължително трябва да уведоми Apple, че ги е утилизирал. И още нещо: според този договор, външните сервизни центрове са задължени да дават на Apple личните данни на своите клиенти – имената, адреса и номерата на телефоните. Корпорацията зави, че ще използва тези данни за проверка качеството на ремонта.

Уеб изданието Motherboard съобщи, че при сключването на договора с новите условия сервизите подписват споразумение за неразгласяване на информацията в договорите. При това те не получават статута на фирмени сервиз, като предупреждението за това трябва да е вписано в квитанциите, които се дават на клиентите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари