2018 година за Apple трябва да се превърне в период на глобална модернизация на всичките й продукти. Най-малко за това активно твърдят самите купертинци. Под „ъпгрейд-програмата“ попада и флагмана iPhone X, който съвсем скоро (в средата на лятото) ще се появи пред широкия кръг от потребители във версия Plus. Трудно е да се каже с точност какво ще представлява той, но вече имаме някаква достоверна информация.

Преди всичко се очаква устройството да е по-евтино и съответно да е по-достъпно за повече потребители: цената на iPhone 10 Plus в Америка ще бъде 550-650 евро (в зависимост от хардуера). При нас, вероятната цена на iPhone X Plus ще започне от 800$.

Дизайн и дисплей

Екранът ще е по-голям отколкото при базовия iPhone Х, но Plus версията ще е същия по големина, както и iPhone 8 Plus. С изключение на малко по-голямата дебелина, поради изпъкналото стъкло на задната камера, тя ще достигне 7.7 mm. Екранът е 6.5 инчов и ще запълни почти цялата предна повърхност на смартфона.

Резолюцията ще бъде 2688 на 1242 пиксела. Прорезът отгоре на екрана също ще се запази. Относно матрицата, тя ще е OLED или IPS — не се знае точно. В действителност, новият iPhone X е оборудван с най-безрамковия екран от всички, които някога са били използвани в смартфоните Apple iPhone.

Производителност и ОС

Информацията относно „пълнежа“ на iPhone 10 Plus в мрежата е малко. Сигурно е само това, че процесорът в апарата ще бъде следващото поколение А12, който ще се комбинира с 4 GВ оперативна памет. Не е трудно да се досетите, че с такова желязо всички стартирани приложения просто ще летят.

Сред софтуерните иновации на системата iOS 12:

— възможност за отключване на смартфона в хоризонтална ориентация. Освен това, новият iPhone 10 Plus ще получи: — технология за разпознаване на лицето чрез новото поколение Face ID;

— по-капацитивна Г-образна двуелементна батерията 3300-3400 мАч с функция за безжично зареждане;

— селфи камера с по-голям модул;

— основната камера ще бъде 12 или 15 Mp, с поддръжка на HDR режим (оптична стабилизация на изображението).

Какво ново да очакваме в iPhone X (10) Plus?

Към момента е известно съвсем малко: смартфонът ще работи с две SIM-карти (ще получи допълнителен слот). Към традиционната сребриста и сива разцветка, корпуса на iPhone 10 ще получи още и „златна“ версия.

Ще бъде ли анонсирана в iPhone 10 Plus 3D-холограма? Вероятно, не. Може би, тази иновация ще бъде реализирана в бъдещия iPhone 11. Презентацията на новия смартфон на Apple се очаква на конференцията за разработчици WWDC 2018. Тя е насрочена от 4 до 8 юни в центъра за конференции McEnery на град Сан Хосе (САЩ).

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
ЧернияКОнSatyr73GalaxyNote8KingГеоргианонимен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
айфон
айфон

В Америка ще е в евро а при нас в долари?

Redhorn
Redhorn

Ейпълски напъни след като около 30% от потребителите на iphone преминаха на отсрещния бряг 😂
Плюс-а май пак ще е в графата Минус.
Отново без 3,5мм жак и отново ,,пестим“ едни яки пари за сметка на купувача.
Ама както се казва,не е виновен този който яде баницата.

mmmm
mmmm

Още ли ревете за този жак ? Дето един по един производителите почват да се отказват от него….

Бааньо
Бааньо

Единствената причина да мина от 5s на андроид беше цената на хикса, са кто нормализират цените, honor 9 отива в кофата.

Satyr73
Satyr73

Ти да си чувал за модели като iphone 7,8, които са на приемлива цена?

Палустиниец
Палустиниец

Моля Ви се ! Недейте !
Няма нужда !

анонимен
анонимен

Е ти пък точно хуавей ли?

анонимен
анонимен

Ползвам 6+ вече три години и половина. Доволен съм от IOS-а им и не бих рискувал с Андроид, че при него вечно нещо не работи. Телефона като хардуер не издържа на начина ми на употреба и още преди година се предаде. Тъча. Крайно неудобен е за разговори. Това отговаряне с приплъзване засича над 50% от прозвъняванията. Докато говоря тъча си се пуска и ухото ми натиска бутони. Сменях си батерията и слушалката сам и вътре апарата е наистина много образцово подреден. За три години и една прашинка не беше влязла вътре. Но дори и с новата батерия, телефона не върви… Виж още »

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Глупости на таркалета нито си ползвал андроид за тези пари, които си дал за ограничения айфон в днешни дни андроид е много по сигурен от айос особено при самсунг

Георги
Георги

Само едно е сигурно, че след 6 месеца ще ти трябва нов…

GalaxyNote8King
GalaxyNote8King

Такива всезнайковци като тебе след 1 година им го показвам, че работи като нов и ги шляпам по вратовете горо айфона ти забавя след 2 години самсунга ми не плямпач лапач

ЧернияКОн
ЧернияКОн

То телефон за 1к ако почне да лагва след 1година бих се отрекъл от марката.