fbpx
-1.2 C
София

Apple: iPhone бе „всичко или нищо“ за компанията

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Безспорно никой не може да отрече приносът на iPhone за успеха и за положението, в което се намира днес Apple. Едва ли обаче някой е подозирал колко голяма всъщност е била ролята на смартфона за развитието на компанията. iPhone е бил продукт, които или да вдигне имиджа и да поведе Apple към успешния път, или да унищожи всички надежди и окончателно да сложи край на компанията, сподели ръководителят на маркетинговия отдел на американския технологичен гигант Фил Шилер.

По време на поредния съдебен спор със Samsung за нарушаване на патенти ИТ експертът взе думата. Шилер трябваше да се представи и да сподели приноса си за Apple и развитието на iPhone.

„Рисковете с първия iPhone бяха огромни“ заяви той. „В компанията дори си казвахме, че този продукт ще означава всичко или нищо за нас… Той щеше или да ни направи успешна компания, или да ни погуби. Справяхме се добре с iPod и по тази причина решихме да инвестираме всички ресурси – от финансови до човешки, в създаването на този продукт.“

Шилер допълни още, че работата по първия iPad е започнала преди разработването на iPhone. В началото близо 100 души са разработвали смартфона, докато сега „почти всички“ работят по новите iPhone-и.  

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини