Apple е добавила нов „вграден софтуер и хардуер“ в iPhone 11. Тя трябва да позволят на телефоните от серията да имат добра производителност за по-дълги периоди, спрямо предишните модели. Това разбираме от блог пост на Apple.

“Системата е по-напреднала от предишните системи на iPhone за батерията и управлението на захранването. Позволява на iPhone да поема по-малко негативи от остаряването на батерията.“, пише там.

Това значи, че периодът на ползване, преди потребителите да забележат спад в производителността и да купят ново устройство (или да сменят батерията), трябва да е по-дълъг.

Новите системи са „автоматични“ и „постоянно включени“, но от Apple признават, че не са перфектни

„Влиянието върху производителността е намалено възможно най-много, но остаряването на батерията все още ще води до евентуални проблеми. Проблеми от рода на по-бавно пускане на приложенията, по-малко кадри в секунда, отслабване на подсветката, по-нисък звук от говорителя.“, казват от там.

Apple се опитва да изгради политика на прозрачност, тъй като в края на 2017 имаше скандал, че телефоните им автоматично намалят производителността си с остаряването на батерията. Много хора се оплакаха, че вместо да си купят ново устройство са можели да си купят просто нова батерия.

Apple предложи опция в iOS 11.3 за ръчно спиране на ограничаването на производителността, дори батерията да е във влошено състояние. Имаше и временна отстъпка за смяна на батериите на iPhone.

В iOS 12.1 въпросната опция беше премахната и не е налична до ден днешен.

Тъй като новите телефони на компанията едва бяха показани, няма как да определим дали новите системи са ефективни. Със сигурност ще следим какво става занапред.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
True
True

3 Години Един и Същт Дизайн.Разлика в Дисплеите с 10 няма.
Отново Старите Модеми От Интел и Същите Проблеми с Безжичните връзки.
Сефте За абълка Нощен Режим за Снимки 🙂
Абе Пълна Трагедия.
Само 4 Гб Рам
За пародията с Батериите за 11, 11 Про и 11 Макс Няма да споменавам.
5G Подръжка Нанайси!
А За Грозотиите отзад наречени Камери няма да говорим.
ЗаФеновете им предлагам да изчакат поне 2-3 Години ако искат нещо ново!

Питанката
Питанката

Нищо не е перфектно, но съм съгласен с тебе, за нещо ново 2-3 години трябва да се изчака. На мен също така не ми харесва, че спряха да правят 4 инчови телефони, обичах си моя SE наложи ми се да го сменя с осмица и сега трябва да го държа с двете ръце за да мога са пиша и не го ползвам, ползвам си айпода и така.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Напълно съм съгласен със статията, даже мисля 🤔, че БЕЗ батерия ще имат най-висока производителност … 😀 .

pedro
pedro

Глупости, опцията да изключваш автоматичния тротълинг си я има и никой не я е махал. Не знам що пишете глупости, без даже да сте пипали телефона. Тя се появавя само, ако телефонът се е рестартирал поради срив, а не когато падне % капацитет на батерията. Може да не се появи и до 50%, ако не го натоварваш с някакви игри или нещо подобно, че да се включи защитата.

pedro
pedro

Това не е само за iPhone 11, а за всички с iOS13. ОС-а следи кога и в кои часове не се ползва и не зарежда до 100%, като наближи крайния час продължава дозареждането. Това за да не стои дълго време на кабел и постоянно да допълва до 100%. Така ще се избегне излишното хабене на цикли. т.е. ако за един ден 10 пъти се зареди до 100, падне на 99% и пак се зареди до 100, това са 10х1%=10% от цикъла. 10 дена прави 1 цял цикъл ей така без да се ползва. Другото подобрение е тъмната тема, която на… Виж още »