Apple iPhone 12 Pro Max показва по-слаби резултати в AnTuTu в сравнение със Snapdragon 865+

5
2579

Въпреки че по време на своята септемврийска презентация Apple не представи нови iPhone, все пак съобщи някои данни за новия мобилен процесор A14 Bionic, на който ще се базират айфоните от следващо поколение. Apple съобщи, че производителността на процесорните ядра на новия чип е със 17% по-висока, а графичната производителност е нараснала със 8%. А сега се появиха резултатите от тестването на iPhone 12 Pro Max е бенчмарк пакета AnTuTu.

Въпреки че традиционно не се правят сравнения на процесорите на Apple с други чипове, поради разликите в архитектурите, този път уеб порталът gsmarena реши да направи изключение. Данните в AnTuTu показват, че iPhone 12 Pro Max демонстрира ръст на изчислителната производителност с 16% и ръст на графичната производителност с 4%. По-впечатляващо изглежда ръстът на производителността на подсистемата на паметта – немалките 22%. Но общият ръст на производителността не може да се каже, че е значителен.

В тестовете на AnTuTu смартфонът iPhone 12 Pro Max демонстрира 572 333 точки. На фона на флагманската SoC Snapdragon 865+, която започна масово да се използва в Android смартфоните, които показват около 600 000 точки, този резултат не изглежда особено впечатляващ.

Може да се каже, че първият в света 5 nm чип не дава някакъв съществен ръст на производителността. Но това са предварителни данни от инженерен образец на iPhone 12 Pro Max и е напълно възможно Apple да се е фокусирала върху намаляване консумацията на енергия, което новият технологичен процес позволява.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари