Apple iPhone 5 е най-популярния смартфон в света

3
30

Според резултатите от предлагането през четвъртото тримесечие на 2012 година, Apple iPhone 5 се оказа най-популярния смартфон в света. Преди това титлата за популярност носеше смартфона Samsung Galaxy S3, но сега за първи път челното място принадлежи на новия iPhone, според Strategy Analytics.

В периода от октомври до декември 2012 г., на световния пазар са доставени 27,4 милиона смартфона iPhone 5, което е 12,6% от общия брой на всички предлагани смартфони.

Причината за успеха на iPhone 5, според експертите, се дължи на три фактора: успешния сензорен дизайн, дистрибуциите в десетки страни по целия свят и операторските субсидии за покупката му.

В допълнение към iPhone 5, през 4-тото тримесечие на миналата година, Apple е доставила на световния пазар 17,4 милиона iPhone 4S. Този модел е заел 8% от пазара и второто място след iPhone 5 по популярност.

Всеки пети смартфон на световния пазар през 4-тото тримесечие на 2012 беше или iPhone 5 или iPhone 4S. „Това е впечатляващ резултат“ – твърдят експертите.

Смартфонът Samsung Galaxy S III, който оглави класацията в края на миналата година, вече е на третото място. През този период, на световния пазар са били доставени 15,4 милиона Galaxy S III, което позволи на модела да вземе 7,1% от пазара.

„Търсенето на Galaxy S III на глобалния пазар преодоля своя пик. В следващите седмици, Samsung може да представи новия си флагмански смартфон, което ще позволи на компанията да се конкурира по-ефективно със семейството на iPhone“ – това твърди изпълнителният директор на Strategy Analytics Neil Mawston.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари