Apple iPhone 5S: нов дисплей, обновен процесор и скенер за пръстови отпечатъци

2
53

Според последните данни, дебютът на Apple iPhone 5S е насрочен за средата на септември. Ето защо в глобалната Мрежа постоянно се появяват нови и нови сведения за него. Днес, благодарение на една от китайските микроблог-услуги, видяхме нови снимки на корпуса на апарата и научихме поредните подробности за техническите му характеристики.

Както може би забелязвате (а както и много пъти сме чували и преди), новият iPhone почти няма да се различава от предшественика си. Въпреки това, тук ще присъства конфигурация, която най-вероятно ще накара много от собствениците на iPhone 5 да заменят сегашния си апарат с този.

Едно от безспорните предимства на това устройство ще бъде неговата 12-мегапикселова камера със сдвоената бяло-жълта светкавица (виж снимката). Между другото по-раносе твърдеше, че смартфонът ще бъде оборудван с 13-мегапикселов модул, но последните данни показват, че той ще е 12мегапикселов. Сдвоената свметкавица ще позволи получаването на качествени снимки дори и в условията на изкуствено осветление.

Разбира се, тук ще бъде обновен и дисплея. Неговият диагонал (4-инча) и резолюция (1136 × 640 пиксела) няма да се променят, но в iPhone 5S ще се използва IGZOматрица, която консумира много по-малко електроенергия. По този начин, животът на батерията в смартфона ще е по-дълъг.

Моделът на процесора няма да се промени (Apple A6), но честота му ще бъде увеличена. В iPhone 5 тактовата честота на процесора е 1,3 GHz, което означава, че в новия смартфон, тя може да се очаква да е 1.5-1.6 GHz. Освен това можем да очакваме и обновен графичен ускорител сега тук ще се използва четириядрения PowerVR SGX544MP4 (в iPhone 5 е триядрен), а оперативната памет ще се увеличи до 2 GB.

Важно нововъведение в новия апарат е NFC поддръжката и наличието на вграден четец за пръстови отпечатъци. Заедно, тези две технологии могат да превърнат iPhone в удобен и сигурен инструмент за извършване на разплащателни действия – един истински електронен портфейл.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
jindo
jindo

Скукааа

antubis
antubis

Не бих нарекъл скенера за пръстови отпечатъци скука. Аз на моето SIII като имам NFC от една година, да не би да го ползвам – за една година нито един път. Просто не знам за какво ми е – в България е безполезно за сега. Apple не бързат и с право. След като пуснат NFC-то и те, тогава ще се задвижат и услугите покрай него. А и ти какво точно очакваш да предложат? Да не би S IV да е „game changer“ … дръжки. На този етап всички технологични „чудеса“ са внедрени в телефоните и само се надграждат и подобряват.… Виж още »