ARM процесорът на Samsung с AMD RDNA показа впечатляващи резултати в GFXBench

4
959

Преди по-малко от една година Samsung Electronics и AMD обявиха началото на стратегическо партньорство, в рамките на което започна интегрирането на графичните архитектури Radeon в системите върху чипа на Samsung за мобилна и друга техника. Според пазарните анализатори новите SoC от фамилията Exynos 1000 с графика Radeon RDNA, произвеждани чрез 5 нанометров технологичен процес, ще бъдат представени през 2021 година.

Първите тестове на инженерните екземпляри на новата SoC на Samsung показаха, че тази система върху чипа има огромен потенциал. Тестваният чип е сравнен с Qualcomm Snapdragon 865, който разполага с интегрираното графично ядро Adreno 650. Оказа се, че преимуществото на Radeon над Adreno е много голямо – двойно, а в някои тестове и тройно. Нещо повече, графичното ядро на бъдещата SoC Exynos от серия 1000 е един и половина пъти по-бързо от графичния модул на Apple A13.

Предполага се, че 5 nm фамилия SoC Exynos 1000 с графика Radeon RDNA е предназначена за бъдещите флагмани Galaxy S21 (или S30, както се предполага, че ще се наричат), които трябва да излязат на пазара през 2021 година. Но производството на самите чипове трябва да започне през това лято. Но те ще се наложи да се конкурират с чиповете след Snapdragon 865 и Apple A13 Bionic – Snapdragon 875 и Apple A14 Bionic. От друга страна, тестовете са направени с инженерни образци на новите чипове, които винаги показват по-слаби резултати.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари