fbpx
2.8 C
София

ARM: Android и Ubuntu паралелно в един мобилен телефон

Най-четени

Производителят на чипове ARM използва Mobile World Congress в Барселона, за да се покаже предимствата, които предлагат многоядрените процесори в мобилните телефони.

В демострация по време на изложбата компанията показа прототип на устройство с OMAP 4-Hip от Texas Instruments. Същият разполага с две ядра. Както се вижда във видеоклип, публикуван от британското издание PCPro, на сензорния дисплей работи обичайния интерфейс на Android.

На заден план обаче в устройството функционира още една операционна система освен тази на Google. Разработчиците от ARM са стартирали на смартфона инсталация на Ubuntu 10.4, чийто интерфейс е показан на външен дисплей.

ARM направи и още една демонстрация за увеличаването на производителността чрез двуядрени процесори при рендерирането на уебсайтове. Две устройства, всяко от които оборудвано с чип Nvidia Tegra 2, работят паралелно и отварят една след друга множество страници.

В един от уредите второто ядро обаче е деактивирано. Резултатът е, както може да се очаква, по-ниска скорост. Демонстрацията показва по впечатляващ начин, че разликата в производителността е действително осезаема.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини