ASUS ще се фокусира върху производството на геймърски смартфони

0
318

Китайските компании преуспяха в създаването на бюджетни телефони и на смартфони от среден клас и сериозно изтласкват конкурентите. ASUS добре разбира пазарните ниши и се подготвя да реагира на тези промени. Компанията възнамерява да промени цялостната си стратегия и да направи реорганизация на своя мобилен отдел. Тайванският бранд възнамерява да се откаже от производството на евтини мобилни телефони, които вече не са актуални спрямо останалите смартфони от този ценови сегмент.

ASUS не възнамерява да напуска пазара на смартфони, а се концентрира върху производството на мобилни устройства за геймърите. Акцентът се поставя върху високата производителност и дългата автономна работа. Това би могло да означава, че новите смартфони ще излязат в серията ROG, но какво ще стане с моделите ZenFone засега не е известно.

Ще настъпят промени и в топ-мениджмънта на компанията. Напуска генералният директор Джери Шин, който успешно водеше компанията през последните 11 години. От 2019 година ASUS ще има два ръководителя, които ще отговарят за двете основни направления в компанията.

Може да се каже, че експериментът с Asus ROG Phone се оказа успешен и скоро ще се появят и други подобни устройства, възможно от най-висок клас.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари