AT&T „премина“ към 5G чрез смяна на иконката в дисплея

5
2879

На хоризонта вече се вижда новата технология за мобилни връзки и цялата индустрия работи върху изграждането на новата инфраструктура, за да може да се осъществи преминаването от 4G LTE към 5G mmWave. Обновяването ще иска много нови чипове за мобилните устройства и нови базови станции. Може да се наложи прокарването на нова оптика. Предстои много работа, при това нелека. А не е ли по-лесно просто да сменим иконката 4G на екраните на смартфоните и готово? Точно така постъпи американският мобилен оператор AT&T.

Компанията едва сега започва реализацията на плана за преминаване към 5G, който явно е измислен в маркетинговия отдел. Миналата седмица излезе специален ъпдейт за няколко модела Android смартфони, който просто подмени обозначението. Това са Samsung Galaxy S8 Active, LG V30 и LG V40.

На мобилния оператор AT&T започнаха да се присмиват както конкурентите, така и потребителите.

Но компанията твърди, че всичко е наред. Ако се вгледаме по-внимателно в иконката, на екрана всъщност не излиза 5G, а 5G E. Това означава 5G Evolution. Именни този термин ще се използва за мобилните мрежи, в които се използват най-новите LTE технологии, като например обединяване на носещите честоти, 4×4 MIMO, 256 QAM. А реалният 5G ще се нарича 5G+. Тоест, няма никаква лъжа и измама.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
AxOxIvanassamathurКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Измамници в САЩ? Това не е изключение, това е правило. Там всички са шмекери, цялото население.

mathur
mathur

Начело с теслите и ай шитите…..

assa
assa

Айшитите да, теслите не. Не всички американци са шмекери, повечето нямат мозък за такива подвизи.

Ivan
Ivan

Абе както казват, няма лоша реклама…но гаранция че са им паднали акциите 🙂

А иначе, по отношение на измамите, вие да не би да живеете на друга планета?
Я се огледайте – ядем 3то качество боклуци в 1ви качество лъскави опаковки, купуваме 5но по-скъп бензин спрямо стандарта ни в сравнение с почти всички еу страни, крадат ни с данъци, осигуровки и застраховки…
А мобилните ни оператори да не са по-назад? Не мисля, даже смятам че са по-големи измамници и ит техните…

AxOx
AxOx

Наскоро тук имаше статия, как доставчиците на Интернет ще са задължени по закон да предоставят ИСТИНСКИ скорости само. Значи ако AT&T рекламират 5G, но предоставят 4G ще бъдат уличени в нарушение на закона.
Сига разбирам как този закон е найстина важен.