AT&T пуска портативни клетъчни антени

0
33

Американската телекомуникационна компания AT&T продава първите на пазара малки портативни клетъчни антени, които ще позволят на корпоративните и правителствените клиенти да осигуряват собствено безжично покритие на отдалечени или засегнати от бедствия райони, съобщи компанията днес.

Обикновено мобилните телекомуникационни оператори възстановяват услугите си в засегнати от бедствия райони (напр. от урагани), изпращайки на място камиони с мобилни антени (кули). Продуктът на AT&T ще позволи на първите, отзоваващи на мястото на инцидента, като полиция, гражданска защита, спешна медицинска помощ, противопожарна защита и т.н., внезапно да получават контрол върху районите, над които имат покритие.

Антените се пренасят в специален куфар, от който се монтират при нужда и след това се връщат обратно в него. Една от възможностите по избор, с която се предлагат единиците, е допълнителна сателитна антена.

Remote Mobility Zone може да обслужва до 14 едновременни повиквания, както и да осигурява пренос на данни със скорост, по ниска от тази при широколентовия достъп. Покритието е до половин миля от антената. Портативната антена може да бъде монтирана на лек автомобил или на камион.

Remote Mobility Zone може да бъде използван с всеки клетъчен телефон на AT&T.

Цената на мобилните единици е между $15 000 и $45 000, като се заплащат и допълнителни месечни такси.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари