AT&T стартира 5G мрежа в два американски града

0
32

Американският мобилен оператор AT&T обяви, че започва разполагането на 5G мрежа за мобилен интернет в Остин, щата Тексас, и Индианаполис, щата Индиана. Телекомът нарича тази мрежа 5G Evolution, като максималната скорост, която тя ще може да достави е до 400 Mbps.

Това е значително под 1Gbps капацитета, който истинското 5G покритие трябва да има, но в същото време е по-бързо от съществуващата LTE връзка.

Компанията обяснява, че теоретичните максимални скорости на 5G мрежата действително трябва да достигнат 1Gbps, което ще изравни мобилната връзка с оптичния интернет. AT&T разработва новата мрежа с технологията Indigo, което означава, че се използват софтуерни достижения, за да се повиши капацитета на съществуващия хардуер и да се намалят разходите по ъпгрейдите. Успоредно с това, компанията ще тества и нов проект за гигабитов Wi-Fi достъп, наречен AirGig.

Пускането на 5G мрежата стартира от тази пролет.

На голямото изложение CES 2017 в Лас Вегас, Intel представи нов чип, който е първият в света универсален 5G модем, който може да работи в целия свят. Прогнозите са, че над 500 милиона абонати ще ползват 5G връзка до 2022 г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за