AT&T: „5G може да направи ненужни смартфоните за по $1000“

5
3665

Телекомуникационният конгломерат AT&T възнамерява да построи в САЩ облачни дата центрове, които ще поемат операциите, които смартфоните решават бавно и трудно. Google също счита този подхода за перспективен, а Apple изглежда не го харесва.

Внедряването на новото поколение мобилни връзки ще доведе до революция на пазара на смартфони. Когато 5G мобилната връзка стане повсеместна, производителите могат сериозно да икономисват от хардуера на мобилните устройства. Вицепрезидентът на AT&T Мазин Гилбърт счита, че 5G връзката е достатъчно бърза, за да осигури отдалеченото изпълнение на всички най-съвременни функции и на най-скъпите смартфони.

Идеята на AT&T е отдавна известна и се прилага почти навсякъде, а в смартфоните вече частично е реализирана от Google. Някои Android телефони използват дата центровете, когато трябва да разпознаят твърде сложно изображение или да разшифроват гласовите команди и съобщения.

Apple засега изглежда не усеща новата тенденция. Компанията използва все по-скъп хардуер в своите смартфони, с което тяхната цена непрекъснато нараства.

Новият подход може да предложи на пазара евтини смартфони, които се използват подобно на терминали, понеже повечето действия се извършват от сървърите в дата центровете. Но вършат същото, каквото и скъпите модели.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари