AT&T: „5G може да направи ненужни смартфоните за по $1000“

5
3634

Телекомуникационният конгломерат AT&T възнамерява да построи в САЩ облачни дата центрове, които ще поемат операциите, които смартфоните решават бавно и трудно. Google също счита този подхода за перспективен, а Apple изглежда не го харесва.

Внедряването на новото поколение мобилни връзки ще доведе до революция на пазара на смартфони. Когато 5G мобилната връзка стане повсеместна, производителите могат сериозно да икономисват от хардуера на мобилните устройства. Вицепрезидентът на AT&T Мазин Гилбърт счита, че 5G връзката е достатъчно бърза, за да осигури отдалеченото изпълнение на всички най-съвременни функции и на най-скъпите смартфони.

Идеята на AT&T е отдавна известна и се прилага почти навсякъде, а в смартфоните вече частично е реализирана от Google. Някои Android телефони използват дата центровете, когато трябва да разпознаят твърде сложно изображение или да разшифроват гласовите команди и съобщения.

Apple засега изглежда не усеща новата тенденция. Компанията използва все по-скъп хардуер в своите смартфони, с което тяхната цена непрекъснато нараства.

Новият подход може да предложи на пазара евтини смартфони, които се използват подобно на терминали, понеже повечето действия се извършват от сървърите в дата центровете. Но вършат същото, каквото и скъпите модели.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кънчо
Кънчо

„дата центрове“ – смисъл календари ли?

the professor
the professor

Това обаче най вероятно няма да е безплантно и цената на абонаментните планове ще се надуе. Тя може да се надуе толкова, че телефон от 1000$ наведнъж да е доста по изгоден от абонамент за 2 години. Идеята не е нова, хромбуците и сега работят така…

Dilian
Dilian

Откъде измисляте тези невероятни новини. Всичко ще се пази и обработва на мйанта си и когато няма 5G връзка какво правим??? Това никога няма да стане.

htm
htm

Не се притеснявай, 5G покритието е замислено да обхване всеки сантиметър от земната повърхност. Ще има както земни станции, така и космически. За справка:
https://duckduckgo.com/?q=сателити+5G&t=opera&ia=web
https://www.youtube.com/results?search_query=5g+esa

kuku
kuku

ама естествено, искат да вземат данните да ги „обработят по добре“ и да ти ги върнат, междувременно си обновяват с новата информация огромната база данни в която имат записи за всички