Един от лидерите в областта на компютърната сигурност Avast представи версия за Android на защитения си браузър. Досега достъпен за Windows и macOS устройства, Avast Secure Browser цели доставянето на повишена защита и поверителност при браузване в Интернет, пазаруване и онлайн банкиране.

Мобилното приложение, което компанията представя идва благодарение на придобиване от страна на Avast на Tenta, компания, разработила интернет браузър с висока степен на сигурност, подкрепени от блокчейн пионерите ConseSys. Avast Secure Browser се базира на силни нива на криптиране, в това число AES-256, ChaCha 256-bit и TLS протоколите, като включва вградената поддръжка на повече от един DNS възможности, като DNS over TLS, DNSSEC и децентрализирана DNS поддръжка, като от компанията заявяват, че браузърът се грижи DNS заявките да са защитени и осигуряващи високо ниво на поверителност.

В дизайна на програмата е заложена като идея криптирането на почти всичко – от букмарките до сваляното съдържание, видеоклиповете и изображенията до IP адресите и DNS заявките, както и излъчваното от потребителя съдържание. Освен това, Avast Secure Browser включва VPN, който защитава изходящите и входящи връзки, снабден е с технология против проследяване, адблок интеграция, криптиран медиен сейф и осигурен PIN код за достъп.

Програмата може вече да се свали от сайта на Avast.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари