BankMyCell: Рейтингът на iPhone падна до рекордно ниско ниво

4
1001

Нов отчет показва, че рейтингът на потребителската лоялност към смартфоните iPhone е паднал до рекордно ниско ниво. Компанията BankMyCell, провела изследването, съобщи за 15% намалял рейтинг в сравнение с миналата година.

BankMyCell е събрала мненията на над 38 000 души, според които все по-малко хора подменят своите стари iPhone с нови телефони на Apple. Този показател е с 15,2% по-нисък в сравнение с данните от месец март 2018 година. Според този отчет, 26% от притежателите на iPhone са се прехвърлили към друг бранд. В същото време, едва 7,7 от потребителите на Samsung са сменили своите смартфони с iPhone. И още, 92,3% от притежателите на Android смартфони са останали със същата операционна система, а 18% от собствениците на iPhone са мигрирали към смартфони на Samsung.

На базата на тези данни BankMyCell стигна до извода, че лоялността на потребителите на iPhone е достигнала най-ниското ниво считано от 2011 година.

Да отбележим, че данните са взети от анкета на клиентите на компанията BankMyCell, дейността на която е подмяната на стари мобилни устройства с нови. Това е важно, защото според статистиките на друга компания – CIRP, всичко е точно обратното – нивото на лоялността на клиентите с iPhone тази година е достигнало 91%.

Освен това, Kantar и Gartner представиха днес новия отчет по продажби на смартфони. Според Kantar, делът на iPhone за САЩ към края на второто тримесечие е 36%, а това е с 2,4% по-малко от същия период на миналата година. Аналитиците на Gartner обявиха, че световните продажби на смартфони до края на годината ще паднат с 3,8%.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мъни
мъни

Тия са история. Едно време бяха различни от другите. Сега са единствено скъпи, дори изостават с технологиите.

Георги
Георги

Пак са различни от другите, ползват собствена операционна система. Колкото до цените, хуавей и самсунг продават почти на същите цени 🙂 говоря за флагманите им

Чича Милча
Чича Милча

@Георги
Добре Жоре, сега го местим у уевия крачол, успокой се сине..

Спас
Спас

Говориш глупости.