Как само лети времето – можете ли да си представите, че първият изцяло Android смартфон на BlackBerry вече отпразнува втория си рожден ден? Странният BlackBerry Priv с плъзгаща се клавиатура ще остане завинаги в историята като този късен и дързък експеримент, макар дните му вече да са преброени.

По традиция, двугодишният цикъл поддръжка на смартфоните се отнася за доста широк кръг устройства и в този смисъл залезът на BlackBerry Priv е логичен. BlackBerry обяви, че престава с поддръжката на модела и вече няма да пуска дори месечните обновления за сигурността му.

Така точно две години и един месец след пазарния си дебют, BlackBerry Priv приключва живота си. BlackBerry бе една от малкото компании, които наистина пускаха ежемесечни ъпдейти по сигурността, така че решението наистина е краят на една епоха.

Все пак, компанията обещава, че ако се появи друг голям Android експлойт, тя ще се опита да работи с хардуерни партньори като Qualcomm за пускането на фиксове там, където е възможно. BlackBerry твърди, че нейните модификации на Android правят устройствата по-добре защитени срещу малуер и минимизират нуждата от продължаващи ъпдейти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари