BlackBerry Torch 9810 – интересен смартфон с необичайна форма

0
39

BlackBerry Torch 9810 е един от новите смартфони на закъсалата мобилна компания RIM. Устройството е наследник на модела Torch 9800, който направи своя дебют през месец август 2010 година, информира TechSpot.

Много са нещата, по които 9810 превъзхожда своя предшественик. Първото, което се набива на очи е удвоената изчислителна мощ. Процесорът на новия модел работи с тактова честота от 1.2 гигахерца. Това е голяма разлика при телефони, които са разделени от дистанцията на само една година. Оперативната памет е увеличена с 50% и при Torch 9810 тя достига 768 мегабайта. Резолюцията на екрана също е чувствително завишена и сега е 480 х 640 пиксела при размер от 3.2 инча.

Операционната система на Torch 9810 е BlackBerry OS 7 с поддръжка на технологията Liquid Graphics, която осигурява гладки и красиви графики. Благодарение на цялата мощ, която притежава устройството приложенията се зареждат бързо, а анимациите в интерфейса вървят гладко.

Когато обаче се понатрупат по-лакоми приложения на заден план се забелязва, че процесорът започва да издъхва и се получават досадни паузи. Това се получава особено често при инсталацията и тегленето на допълнителни приложения. Когато се случи такова затлачване телефонът става много труден за управление.

Батерията на Torch 9810 е с капацитет от 1 270 mAh и по спецификация с нея смартфонът трябва да предложи 6 часа разговори или 12 дни в режим на изчакване.

Формите на телефона са загладени и нестандартни. Някои биха го определели като грозен, но може би в това се крие част от неговия чар.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за