Blackview A55 Pro предлага плавна работа и технология за разширяване на паметта от 4 GB на 7 GB

1
350

След излизането на Blackview A55 Pro, който се представя много добре както в онлайн, така и при офлайн продажбите, но въпреки това потребителите искат все повече RAM за телефона и последно време тази тенденция се засили. В резултат на това Blackview, която винаги се стреми да действа колкото се може по-бързо да отговори на реалните нужди на потребителите, сега реши да надгради своя A55 Pro с новата технология за разширяване на паметта. Blackview Software Design Team съобщи, че технологията осигурява по-гладка работа на операционната система и по-плавно взаимодействие със смартфона. Някои потребители, които не са запознати с технологиите, може да не разбират термина, но тъй като все повече производители на смартфони използват в своите продукти тази много свежа иновация, важно е да обясним накратко какво представлява технологията за разширяване на оперативната памет и по какъв начин успява да подобри работата на потребителите със смартфоните. Тук ще се опитаме с няколко думи да обясним какво точно е технологията за разширяване на оперативната памет и какви са нейните предимства. Забележете, че има различни видове технологии за разширяване на паметта и тук става дума за използваната в Blackview A55 Pro технология.

По какъв начин работи технологията за разширяване на RAM паметта при Blackview A55 Pro?

Екипът на софтуерния отдел на Blackview споделя, че технологията за разширяването на оперативната памет, използвана в Blackview A55 Pro работи чрез компресия на данните до половината от техния размер и записа на тези компресирани данни в RAM-а, като по този начин се освобождава повече място за други процеси и данни. Не се използва дял от флаш диска и RAM капацитетът се увеличава без допълнителни разходи.

Защо ни е необходима повече RAM?

След като придобихме основна представа как работи тази технология за разширяване на паметта, някои може да се запитат, каква всъщност е ползата от нея и какво на практика получават потребителите от тази по-голяма RAM. За да отговорим на това, първо трябва да знаем какво е RAM и каква роля играе в смартфона.

RAM означава памет с произволен достъп. В RAM-а едновременно се съхраняват инструкциите и данните от голяма част от приложенията на операционната система, като достъпът до тях е много бърз. Когато отворите дадено приложение и го минимизирате, а след това отворите друго приложение, без да затваряте първото, телефонът временно съхранява данните от предишното приложение именно в оперативната памет и когато се върнете към първото приложение, то ще се върне на съвсем същото място, без да се налага да го рестартирате наново. Тоест, колкото повече RAM има даден смартфон, толкова повече приложения едновременно може да отваря – нещо, което е познато като многозадачност. Това означава, че повечето RAM дава възможност на повече приложения да работят във фонов режим, без това да доведе до забавяне работата на телефона. Но ако оперативната памет е малко и е запълнена докрай, устройството автоматично ще спре и изчисти най-малко използваните приложения и когато се върнете към тях, те ще бъдат стартирани наново от нулата, а това означава загуба на много време за тяхното стартиране и по-голяма консумация на процесорни ресурси.

Какви са предимствата на технологията за разширяване на оперативната памет?

Сега разбираме защо имаме нужда от повече RAM. Ясно е, че повечето RAM в A55 Pro може да подобри способността на смартфона да изпълнява повече приложения едновременно без допълнително забавяне. Потребителите също така ще почувстват много по-плавната работа, докато превключват между различни приложения в A55 Pro, и което е по-важно, ще забележат осезателно по-голямата скорост на стартиране на приложенията и по-малкото използване на процесорните ресурси.

И още, с разширяването на оперативната памет до 7 GB, A55 Pro по-добре се справя с приложенията, работещи с повече данни като например, споделяне на изображения, тежки игри с интензивно използване на RAM памет или редактиране на снимки и видеа. Тоест, любителите на игри и създателите на съдържание биха имали най-голяма полза от тази технология за разширяване на паметта. Възможно е отварянето на повече приложения, по-лесно редактиране на различните изображения, аудио, клипове, без това да да забавя работата на A55 Pro. Игрите работят по-плавно с по-малко време за реакция. Геймърите се радват на по-добра визуализация по време на игрите и могат да бъдат много по-напред от своите съперници с технологията за разширяване на паметта на A55 Pro Memory Expansion Technology.

Доколко следва да бъде разширена оперативната памет?

Потребителите имат възможност да разширяват RAM паметта със стойности по избор между 1 до максимум 3 GB. Може би се питате как да разширите RAM паметта на Blackview A55 Pro? Всичко, което трябва да направите, е да отворите Настройките (Settings), да кликнете върху Относно телефона (About phone), и след това да изберете опцията Разширяване на паметта (Memory Expansion), след което можете да настройвате размера на разширението на паметта. След като всичко това е направено, капацитетът на оперативната памет на A55 Pro вече е успешно разширен.

Но тези, които никога досега не са пробвали технологията за разширяване на паметта, може да са любопитни колко много трябва да разширят RAM-а. Дали наистина, колкото повече е оперативната памет, толкова по-добра става работата на смартфона? Това е вярно само отчасти. Повечето RAM обещава по-голяма плавност, но при използването на технологията за разширяването на оперативната памет нещата са по-сложни. С колкото повече RAM изберете да разширите своя смартфон, толкова повече време за обработка ще е необходимо, за да може процесорът на вашия смартфон да успява да компресира и декомпресира информацията, и да продължи да работи нормално. Така че в този случай по-голямата RAM идва с цената на по-ниската скорост на обработката на компресията от страна на процесора, което от своя страна оказва влияние на начина на работа на смартфона. Ето защо Blackview препоръчва на потребителите на A55 Pro да разширяват RAM-а до 2,5 GB, вместо до 3 GB. Нивото от 2,5 GB е най-оптималната стойност според резултата от бенчмарка  с 20-те лабораторни теста, осъществени от екипа на Blackview Software, които потвърдиха, че при тази стойност се постига най-добрия баланс между времето за обработка на данните от страна на процесора и повечето RAM за по-плавната работа на операционната система. Екипът също така препоръчва смартфоните, които се използват със съвсем малко приложения да изключат разширението на паметта или да намалят разширението на RAM-а, чиято стойност по подразбиране е 2,5 GB, тъй като тези смартфони не се нуждаят от повече RAM, за да работят по-добре.

Смартфонът A55 Pro излиза на пазара

След като разгледахме основните аспекти на технологията за разширяване на оперативната памет стана по-ясно защо Blackview е решила да да увеличи RAM-на своя смартфон от 4 GB на 7 GB. Освен Memory Expansion Technology компанията съобщава още една добра новина: Blackview A55 Pro с интегрираната нова технология ще се продава при същата цена каквато бе преди и потребителите няма да правят каквито и да било допълнителни разходи за разширяването на оперативната памет с помощта на Memory Expansion Technology. Това е един от основните принципи на Blackview – използване на бизнес модел, при който на потребителите се предлага колкото се може повече, но при възможно най-ниска цена. Да подчертаем, че Memory Expansion Technology не може да се предлага и разпространява чрез обновявания по безжичен път (ОТА), а това означава, че само новият Blackview A55 Pro ще поддържа технологията за разширяване на RAM-а. Ако ви е харесал новият A55 Pro, посетете сайта на Blackview, за да си поръчате устройството или да получите повече информация за него.


Платено съобщение

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари