Blackview BV4900 Pro: смартфон с Doke OS 3.0 (Android 12) и 7 GB RAM

0
518

След официалното излизане на Android 12 през месец октомври миналата година, все повече производители на мобилни устройства усилено работят, за да представят актуализации, базирани на Android 12, за техните мобилни устройства с операционната система на Google. Днес Blackview обяви, че след големите усилия на екипа за научноизследователска и развойна дейност на Blackview, смартфонът Blackview BV4900 Pro ще получи ъпдейти на операционната система, които ще направят обновяване от Android 10 до фирмената среда Doke OS 3.0, базирана на Android 12, която поддържа новата технология за разширяване на оперативната памет, благодарение на която 4-те GB RAM нарастват до 7 GB.

След излизането си през месец август 2020 година, телефонът Blackview BV4900 Pro стана много популярен и постигна огромен ръст на продажбите както онлайн, така и офлайн заради отличната си производителност и здравина при много адекватна цена. За да предостави на потребителите на BV4900 Pro възможност за по-добро изживяване, Blackview представи съответния фърмуер и за BV4900 Pro.

Фирмената среда Doke OS 3.0 предлага дизайн от ново ниво, удобство и сигурност

Гъвкавостта и удобството на Doke OS 3.0 бяха тествани с водещите модели Blackview BV8800 с 4G и камера за нощно виждане, Blackview BL8800 с 5G и инфрачервена камера и Blackview BL8800 Pro с 5G и термовизор, който стана много популярен сред потребителите. Сега идва Blackview BV4900 Pro, който в сравнение с предишните версии на тази фирмена среда предлага мащабна промяна на дизайна, удобна и гладка работа.

При Doke OS 3.0 фокусът е поставен върху красивия дизайн, визуалната естетика, логичната последователност на действията и идеалната четимост. Фирмената среда е съобразена с желанията и препоръките на потребителите и предлага нови преработени тапети, икони с промяна на изображенията и три нови опции за тъмен режим на работа. Работният плот е изцяло обновен и дава на потребителите много големи възможности за правене на промени.

Новата технология mart Floating Windows значително улеснява използването на Blackview BV4900 Pro. С плъзгане надолу се отваря неголям контролен панел, който дава бърз достъп до възможността за правене на скрийншоти, за избор на Wi-Fi мрежа и Bluetooth устройство, без да се налага влизане в настройките. При плъзване надясно се показва полезна информация за състоянието на устройството. А с помощта на технологията Smart Sidebar при плъзгане със задържане наляво или надясно се активира страничната лента, към която потребителите могат да прикачат своите най-често използвани приложения.

Що се отнася до гладката работа, потребителите няма нужда специално да се напрягат, за усетят разликата – всичко е гладко като коприна, а системата е много отзивчива – от стартирането до затварянето на приложенията, при придвижване на изображението наляво и надясно. Благодарение на направените софтуерни оптимизации производителността е нараснала с 30%.

Освен това Doke OS 3.0 е наследила повечето самостоятелни приложения и инструменти на Blackview, включително системния мениджър, помощникът за миграцията на данните, игровия режим, бележникът и т.н.

Android 12 е най-персонализираната операционна система на Google

Все повече и повече масови смартфони бяха обновени до най-новата ОС Android, но при издръжливите смартфони това не е съвсем така, като повечето от тях са Android 11 и дори с по-старата Android 10. Работейки ръка за ръка с Doke OS 3.0, ОС Android 12 носи изцяло нов дизайн на потребителския интерфейс, който можем да видим в Blackview BV4900 Pro. Въпреки че има твърде малко изтичания на информация, все пак има няколко репортажа за новите функции на Android 12.

Най-голямото предимство на Android 12 е редизайнът, който разчупва границите на дизайна Material You, който издига персонализацията до нови висини, а интернет гигантът я обяви за версия на Material Design от следващо поколение. Новата концепция автоматично ще се прилага за всички платформи и елементи на интерфейса, без на разработчиците да се налага внасяне на каквито и да било промени в своите приложения. Blackview BV4900 Pro разполага с нова полезна система за използване на тапетите, която е по-различна от тази на ОС Android 12. Когато промените своя тапет, цветовете на менюто ви с настройки и избраните приложения на Google ще се променят автоматично. По този начин персонализирането облика е съвсем лесно и усещането за вашия телефон е по-пълно.

Поверителността е другата основна тема, върху която в фокусирана операционната система Android 12. Добавеният нов панел за поверителността дава ясна и изчерпателна представа за това, кога точно приложенията имат достъп до информацията за вашето местоположение, камера или микрофон през последните 24 часа. Ако видите нещо, което не ви харесва, можете веднага и без усилие да отмените правата на тези приложения директно от панела за управление. С новите лесни за използване, но мощни функции по отношение на поверителността ще получите дългоочакваното спокойствие, знаейки, че можете да контролирате кой точно може да вижда и да има достъп до вашите данни и кога да го има.

Android 12 подобри анимациите на мобилните устройства с наподобяващия маслен ефект на разтеглено превъртане. Когато плъзнете някои визуални елементи или стигнете до върха или края, превъртащото се съдържание се разширява и и се връща обратно. Android 12 идва и с други полезни подобрения, като подобрени функции за достъпност, превъртане на екранни снимки и начини всичките ви мобилни устройства да работят заедно много по-добре.

Новата технология за разширяване на оперативната памет RAM Expansion Technology разширява RAM-а от 4 GB на 7 GB

Освен настройките на операционната система, активно се използва и технологията за разширяването на оперативната памет.

„Към днешен ден смартфоните са неразделни спътници в живота, които обхващат почти всички аспекти – от комуникациите и фотографията до безконтактното плащане и игрите, и едновременно с това осигуряват свързаността на хората“ – каза Дейвид Сю, главен изпълнителен директор на Blackview.

„Въпреки това, като се има предвид, че приложенията използват все повече памет, а потребителите инсталират и стартират все повече приложения в своите смартфони, то те неизбежно се забавят, особено моделите с малко RAM, и не успяват да се справят с многозадачността и натоварванията. Blackview винаги е имала за цел да осигури комфортна работа и затова е инвестирала много в научноизследователската и развойната дейност, особено в насока разширяването на оперативната памет, като по този начин телефоните на компанията дават на потребителите възможният максимум.

Благодарение на тази технология оперативната памет на мобилния телефон се разширява от 4 GB до 7 GB и  по този начин се осигурява гладката работа, увеличава се многозадачната мощност и значително се подобряват възможностите за обработката на данни. При стартирането на тежки 3D игри с едновременното стартиране на различни приложения за преглед на социалните мрежи, за обмен на съобщения и други подобни, всичко става бързо и плавно без каквито и да било лагове и латентности.

Blackview допълва, че в смартфона BV4900 Proе възможно регулирането на разширената оперативна памет в границите от 1 до 3 допълнителни GB. Функцията за разширяване на оперативната памет е включена по подразбиране, като е избран най-добрият баланс между скорост и плавност с помощта на тестовете на Blackview Laboratory. Потребителите, които не използват тежки приложения могат да намалят обема на разширената памет, понеже колкото тя е по-голяма, толкова по-дълго става времето за обработка на данните, а тежките приложения започват да стават тромави.

Да напомним, че при смяна на размера на разширената памет е необходимо рестартиране на смартфона, за да могат направените промени да влязат в сила.

Цена и наличности

Да подчертаем, че новите настройки не са налични за вече продадените модели Blackview BV4900 Pro. Актуализираната версия на Blackview BV4900 Pro съвсем скоро ще излезе на пазара, а повече подробности можете да научите в официалния уеб сайт на Blackview.

Останете на линия, ще следим темата.


Платено съобщение

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари