Новата версия на мобилната операционна система Android се нарича Pistachio Ice Cream и засега това наименование се използва вътре в корпорацията, между различните разработчици и програмисти.

Това е стандартна практика и е възможно крайното потребителско наименование да бъде променено, понеже словосъчетанието Ice Cream вече бе използвано в миналото при Ice Cream Sandwich – операционната система на Google от 2011 година. Но е напълно възможно и да си остане Pistachio Ice Cream или сладолед с шам фъстък.

Новата версия на операционната система Android има режим на поддръжката на типичния дизайн на екрана на iPhone X с характерния панел, в който е поставена камерата за лицевото разпознаване и различните допълнителни сензори. Bloomberg допълва, че интернет гигантът е обещал новата версия Pistachio Ice Cream да използва по-ефективно заряда на акумулаторната батерия.

И още, обещана е вградената поддръжка на сгъваеми екрани от най-различен тип, както и по-тясна интеграция с виртуалния помощник на Google. Предвижда се значителна преработка на потребителския интерфейс, а на разработчиците ще бъде дадена възможност за използване на гласовите команди на Google асистент.

Информацията е неофициална и засега не е потвърдена от Google.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
РатнемокAzhenAndreyДаниел ДесподовРедовен потребител Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Редовен потребител
Редовен потребител

„…гигантът е обещал новата версия Ice Cream Sandwich да използва по-ефективно заряда на акумулаторната батерия.“
Би трябвало да е „…новата версия Pistachio Ice Cream да използва…“, защото малко няма смисъл иначе изречението – да говорят за някакви нови функции на операционната им система от 2011 година.

Andrey
Andrey

Android снимка на айфон 😀

Azhen
Azhen

Е то бива така да се излагат ама … все едно да пишат за Мерцедес а да сложат снимка на лада….
Някак си не ми се вярва да е пак име на сладолед.

Ратнемок
Ратнемок

Pikachu Ice Cream