Bloomberg: Samsung ще представи нов сгъваем смартфон в началото на 2020 година

1
729

Продажбите на Galaxy Fold още не са започнали, а Samsung вече паралелно работи върху ново гъвкаво и сгъваемо мобилно устройство, което може да бъде анонсирано след няколко месеца. Информацията е на Bloomberg.

Според тази информация, новият сгъваем смартфон ще има квадратна форма, а началото на продажбите е планирано за началото на следващата година. Агенцията уточни, че Samsung може да промени датата в зависимост от търсенето на сегашния Galaxy Fold.

Според Bloomberg, новият сгъваем смартфон на Samsung ще бъде по-евтин от Galaxy Fold. И още, дизайнът на новото мобилно устройство е на популярният американски дизайнер Том Браун.

Новият сгъваем смартфон на Samsung ще има 6,7-инчов дисплей в разгънато състояние, размерите на който са приблизително като на Galaxy Note 10 Plus. Той ще се сгъва по средата и ще бъде по-удобен за носене. Bloomberg допълва, че над екрана ще има отвор за предната камера, а основаната камера ще бъде двойна. Засега не се знае дали ще има допълнителен екран, който да се използва докато смартфонът е сгънат.

В момента Samsung тества свръхтънък слой за защита на екрана. Неговата дебелина е едва 3% от дебелината на защитното стъкло, използвано в днешните смартфони. Защитата, използвана в Galaxy Fold се оказа неадекватна и сега компанията търси по-добро решение.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари