BSOD – вече и при смартфоните на Apple

0
48

Потребителите на Windows-базираните компютри вече са запознати с понятието BSOD, което е по-известно на юзърите, като синия екран в компютрите, който се появява по различни причини, като неизправност в хардуера или софтуера – потребителят вижда син екран и единственият изход от него е рестартирането на системата.

Сега обаче, изненадващо този екран започна да се появява и в последния смартфон на Apple – iPhone 5s, който е заснет и на видео как появява този неприятен екран.


Проблемът е свързан точно с iPhone 5S и вградения в него офис пакет iWork. Другите смартфони, като iPhone 5 и iPhone 5с със същата версия на операционната система (iOS 7.0.2) и същите приложения нямат този проблем. Така, че е много вероятно причината за BSOD да е в 64-битовата архитектура на процесора и софтуера за нея.

Получаването на синия екран в смартфона не е трудно – необходимо е просто да стартирате iWork, да го минимизирате във фонов режим и след това да се опитате да го възстановите отново. Резултатът – син екран и след това рестартиране на устройството ( процеса е показан по-подробно във видеото по-долу). Един от начините за решаване на проблема е да деактивирате синхронизацията с iCloud и приложенията Pages, Keynote и Numbers.


Освен това, потребителите на Apple iPhone 5S са се сблъсквали с BSOD и при пускането на други приложения, които предварително са инсталирани в системата. За това, проблемът със „синия екран“ е наистина огромен.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари