21.6 C
София

BuffaloGrid зарежда телефони със слънчева енергия

Най-четени

Мобилните телефони се ползват дори в държави по света, в които няма стационарни телефонни мрежи. Много често, обаче, в райони в същите страни няма и електроразпределителни мрежи, което прави зареждането на тези телефони доста  трудно. Решения, за щастие, има и едно от тях е BuffaloGrid.

Устройството бе определено като един от победителите в конкурса Three New Things целящ откриването на технологии, които имат потенциала да променят живота на този, който ги използва. Създателят на BuffaloGrid изобщо не е случаен човек: преди да започне да се разработва това устройство за зареждане на мобилна техника със слънчева енергия Фил Шлутер е прекарал двайсет години, работейки като търговец на кафе в Африка.

Зарядното устройство се предлага безплатно на предприемачи в малки населени общности, като потребителите плащат за зареждане на телефона си, пращайки SMS. Предприемачите след това поделят събраните пари помежду си. В замяна те трябва да се грижат и да поддържат устройствата.

Производството на едно соларно зарядно струва около $420, но се очаква то да носи приходи в размер на $500 за тримесечие. Едно устройство, също така, би могло да зарежда до 40 телефона дневно. Шлутер твърди, че неговото зарядно не е като всички останали евтини зарядни устройства със слънчева енергия, които се развалят твърде бързо: BuffaloGrid дело на екип воден от няколко инженера и един дизайнер и високото качество му е било приоритет от самото начало.
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини