1.9 C
София

Canonical подготвя Ubuntu Phone OS?

Най-четени

Компанията Canonical, разработваща платформата Ubuntu, търси нов мениджър за своя търговски отдел. В този факт не би имало нищо интересно, ако не беше станала известна една малка подробност: на новия мениджър ще бъде поверено налагането на Ubuntu като екосистема и за смартфони. Това трябва да стане чрез пускането на пазара на нов продукт с названието Ubuntu Phone OS.

Според изискванията на Canonical, кандидатът трябва да притежава умения, необходими за ефективно привличане на клиенти, включително търговци на мобилни телефони и телекомуникационни компании.

Както изглежда, компанията отново се е запалила по идеята за мобилен вариант на Ubuntu. Ще припомним, че Canonical веднъж вече се опита да излезе на пазара на мобилни услуги, като предложи Ubuntu Mobile. Платформата обаче претърпя неуспех и приключи съществуването си през 2009 година. Малко по-късно се появи Kubuntu Mobile, а през тази година Canonical пусна и Ubuntu for Android. Последната разработка осигурява едновременната работа на платформите Ubuntu и Android, благодарение на което смартфонът може да се използва както като „умен“ телефон, така и като компютърно устройство. Както отбелязва компанията, с едновременната работа на Ubuntu и Android могат да се справят само онези модели, които са оборудвани с 2-ядрен процесор и най-малко 1 GB оперативна памет.

От Canonical засега отказват коментар във връзка с бъдещата мобилна операционна система Ubuntu.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини