Canonical споделиха нови подробности за мобилната версия на Ubuntu

0
24

На официалния сайт на Ubuntu вече има цял нов раздел посветен на телефоните, в който Canonical разкриха подробности около мобилната версия на базираната на Linux операционна система. В същия този раздел от компанията твърдят, че екипираният с Ubuntu смартфон ще е не само „супертелефон“, но и ще разполага с всички възможности на персоналния компютър.

Що се отнася до дизайна, Ubuntu ще разчита на концепцията за по-малко икони и повече свободно пространство. Платформата освен това се стреми да бъде универсална – тоест да е съвместима и с бюджетни телефони с по-малко възможности от смартфоните. Свързан към монитор, телефонът с Ubuntu би трябвало да може да замести компютъра. Що се отнася до приложенията, те ще имат такъв интерфейс, който да е съвместим едновременно с мобилните и с десктоп устройствата.

На този етап не е ясно кои са компаниите, които ще започнат да произвеждат смартфони с Ubuntu, но при всички положения първите такива модели няма да излязат на пазара преди 2014 година. Този факт прави целта на Canonical да доставят третата най-популярна мобилна платформа в света малко по-трудна.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари