Cellebrite може да отключи всеки iPhone и iPad

1
1207

Израелската компания Cellebrite представи устройството UFED Premium, което може да проникне във всички смартфони и таблети на Apple, включително и работещите под управлението на най-новата версия на iOS.

Представителите на компанията Cellebrite заявиха, че могат да хакнат всички модели iPhone и iPad – дори и тези, на които е инсталирана iOS 12.3, излязла преди около един месец. Cellebrite е известна с това, че продава своето оборудване и софтуер за проникване в мобилните устройства на Apple, основно на държавните органи – полиция, специални служби и други подобни. А когато инструментите на тази компания престанат да са актуални, устройствата се появяват в интернет аукционите при значително намалени цени.

Компанията производител заявява и че устройството UFED Premium може да получава достъп до файловете на почти всички съвременни смартфони, работещи под управлението на операционната система Android.

За проникване в iPhone е необходим физически достъп до мобилното устройство. Но UFED Premium може да бъде закупен от полицията, а телефоните да се изпращат за отключване в полицейската лаборатория.

Засега Apple се въздържа от коментари за новия продукт на Cellebrite. Очаква се новата операционна система iOS 13 да излезе през месец септември тази година, в която информационната защита ще бъде подобрена и UFED Premium няма да може да се използва за отключване на iPhone.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари