Google въвежда малък, но важен ъпдейт за своя браузър Chrome, чиято цел е да предотврати измами от неточно дефинирани или умишлено злоупотребяващи регистрации и плащания през смартфона ви.

За удобство някои страници позволяват да се регистрирате, абонирате или закупите продукти и услуги директно през телефона само срещу вашия мобилен номер. Не винаги обаче за потребителите става ясно колко всъщност трябва да платят, има ли скрити такси или дори дали изобщо биват таксувани.

В основата на този модел е възможността за таксуване по месечната сметка към мобилния оператор. На теория това е за удобство на потребителите и служи като алтернатива за традиционния и по-сложен модел на абонамент. Това означава и че не трябва да ползвате кредитна карта.

Но някои сайтове злоупотребяват с тази лекота на абониране като удобно скриват подробностите по процеса като такси, комисионни, скрити условия и др.

От декември Chrome 71 ще ви предупреждава, когато има недостатъчна информация за предстоящ абонамент. След това браузърът ще им даде опция да продължат, но по подразбиране маркираната опция ще бъде да се върнат на предишната страница.

„Искаме да сме сигурни, че потребителите на Chrome разбират, че им предстои таксуване и че могат да вземат информирано решение директно през телефона си“, пише Google.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
12 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Да БългарияDimitarЯж Л№йнаПенчоКапитализъм Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
350 000 лв на година
350 000 лв на година

Ползвам Сафари, защото държи батеията на лаптопа, но вкъщи съм на Хром. Под Уиндоус виждам интересни забавяния, които не мога да си обясня, но на Мак си е пушка.

Пенчо
Пенчо

Доообре!

Dimitar
Dimitar

В web 3.0 (SAFE Network) няма да има такова нещо като регистрации… Имаш една регистрация, която си само-удостоверил (т.е. не си искал разрешение на някои да си създадеш профил, сам си даваш разрешението) и с нея даваш достъп на отделните децентрализирани приложения, сайтове, услуги до данните си или само до част от тях.

Край на десетките регистрации и пароли. Една регистрация, една парола. Просто и елегантно.

350 000 лв на година
350 000 лв на година

Абе кой ви даде право да наричате някакъв проект Web 3.0?!?!?!

Dimitar
Dimitar

Web 3.0 има някои основни характеристики: * Потребителите контролират собствената си информация (в момента пишем на сайта на Калдата и коментарите ни са техни, те могат да ги редактират, трият, показват на някои, на други не… техни са. В SAFE Network ти даваш достъп на приложението, сайта, чата само достъп до твоя коментар /само read достъп/) * Няма сървъри и централни точки на контрол (информацията е криптирана и разпръсната p2p по компютрите на потребителите, самоорганизира се, самовъзстановява се) * Всичките услуги и трафик са криптирани * В мрежата има напълно интегрирана система за разплащане – SafeCoin (няма посредници, които да… Виж още »

Капитализъм
Капитализъм

Има си официално определение за Уеб 3.0 и то няма нищо общо с хипотезите, теорията и пропагандата на частен проект, който пропагандирате под множество статии.

Нямате право да приватизирате термини. Изглежда си на около 20 години и си прекалил с четеното на пропаганда. Ето то реалното описание на термина:

““Semantic Web“ is sometimes used as a synonym for „Web 3.0“,[13] though the definition of each term varies. Web 3.0 has started to emerge as a movement away from the centralisation of services like search, social media and chat applications that are dependent on a single organisation to function.[14]”

Капитализъм
Капитализъм

Нека да позная, SAFE network ще събира и реални долари за да пуска криптовалута на ползвателите си…

Dimitar
Dimitar

Не познахте, мрежата е автономна и MaidSafe не могат да пускат safecoin-ни срещу фиатни валути. Има три начина да се сдобиете с тях:
– да сте фермер и да предоставите свободния си компютърен ресурс на мрежата
– да разработите приложение, което докато се използва в мрежата, самата мрежа ще ви плаща
– да помагате за разработката на самата мрежа, за което пак тя автономно ще ви плаща

Разбира се след като се сдобиете със safecoin нищо не ви спира самия ВИЕ да продавате сейфкойни срещу фиатни валути на някои от международните борси в които се търгува крипто валутата…

Капитализъм
Капитализъм

Маркс е написал икономическа теория, която са се опитали да я приложат и тя не е проработила според тези опити. В момента същото се опитвате да направите и във виртуалното пространство с виртуалните, които давате срещу реални такива.

Dimitar
Dimitar

Предимството на криптовалутите е, че не може държавата да напечата от нищото „реална“ валута. Всеки преживял ’98 година знае какво е хипер инфлация и какво става със спестяванията на „реални“ пари. Достатъчно е веднъж да ти се случи за да ти занули 30 години труд. Да тогава нямаше алтернатива освен злато, долари и марки, но сега има биткойн…

Яж Л№йна
Яж Л№йна

98-ма година Сорос срина България, 2020 година някоя от твоите криптоборси дето си държиш измислените пари ще бъде също хакната. Децентрализирана ама не, това е спекулативна стока със спекулативна стойност. Само 20 години анархо типчета се вързват на подобни идеологически тъпотии. Бъдещето е в технологиите, но това, което не се замисляш е, че щом няма контрол за лошия контрол, нямаш контрол и за добрия контрол – никой няма да допусне да се продават наркотици свободно и ли да спекулираш с нещо, върху което не можеш да плащаш данък. Като с торентите, ще ви смачкаме. Разберете го, пишлегарчета малки. Наврете си… Виж още »

Dimitar
Dimitar

Пари се държат в банка, но при криптовалутите сам си си банка. Как някой ще те „срине“ при това положение? Не е като в Гърция да не ти дава достъп до собствените ти пари и да ти казва, колко може да теглиш на ден… Контрол в SAFE мрежата разбира се има, никой не обича анархията. Имаш пълен личен контрол върху това, което да виждаш, да ти се показва в резултатите от търсене и кои има възможност да ти пише. Хората, които извършват престъпления разбира се ще бъдат преследвани както досега. Разликата е, че ти сам си си банка, нямаш нужда… Виж още »

Да България
Да България

И търгува с тях като под формата на “спекулативен актив”, с не “цифрова валута”. Т.е. хората си играят с цената на нещо спекулативно, с не нещо, върху което слагат стойност.

Идеологията ви е анархистка, манипулативна и насочена към празни обещания към шарани.

Децентрализирани цифрови валути ще има и то след като вие бъдете достатъчно добре употребени като шарани за да покажете слабата страна ня нещата за да може правителствата и международните организации да предложат реална и контролирана валута, която да не доведе до анархия.

Modern gay
Modern gay

В Web 4.0 няма да има SAFE Network, защото ще децентрализираме децентрализацията. Анархия! Анархия!