Computex 2016: MediaTek представи технологията за бързо зареждане на смартфони Pump Express 3.0

0
24

В рамките на стартиращото тази седмица изложение Computex 2016 компанията MediaTek представи новата версия на технологията Pump Express 3.0, която дава възможност за зареждане на акумулаторната батерия на смартфоните от 0 до 70% само за 20 минути, което е пет пъти по-бързо от стандартното зареждане и почти два пъти по-бързо от най-близката конкурентна технология. Производителят допълни, че с помощта на Pump Express 3.0 акумулаторната батерия на смартфоните само за 5 минути се зарежда до ниво, достатъчно за 4 часа телефонни разговори.

 

Технологията Pump Express 3.0 е първото в света комерсиално решение за зареждане чрез USB Type-C порта. Новото решение използва над 20 вградени системи за защита, включително и защита от прегряване. Използвани са технологиите на компанията Richtek, която неотдавна бе закупена от MediaTek.

Сегашната технология Pump Express 2.0 вече се използва в топ-смартфоните на Sony, Lenovo, Gionee и Meizu. Версия 3.0 осигурява по-висока скорост и по-ефикасно зареждане при понижено нагряване на смартфона. Допълнително, при новата технология изтичането на енергия е съкратено с около 70% в сравнение с Pump Express 2.0.

 

Технологията Pump Express 3.0 ще се използва в смартфоните с процесор MediaTek Helio P20, които трябва да се появят на пазара към края на тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за