comScore: Android и iOS увеличават пазарното си влияние в САЩ

1
25

Мобилната операционна система Android, която е творение на Google, продължава неумолимо да увеличава пазарния си дял в Съединените щати. Това сочат цифрите, получени от проучванията на индустриалния анализатор comScore. Докладът на компанията за състоянието на мобилния пазар излезе във вторник и данните в него едва ли са изненадващи за някого, информира Bgr.com.

Само две са платформите, които според comScore са успели да повишат пазарния ся дял спрямо месец април, когато излезе предишния доклад на анализаторската компания. Това са Android и iOS. Операционната система на Google е регистрирала най-голям растеж и в момента нейният дял в САЩ възлиза на 41.8%. Растежът на iOS е бил по-скромен и епълската платформа държи 27% от пазара.

BlackBerry регистрира загуба на клиенти и от 25.7% през април спада до 21.7%. Творението на RIM увеличава дистанцията си от второто място, но на този етап няма опасност да изпадне на четвърта позиция, защото там стои Windows Phone със скромните 5.7%. Операционната система на Microsoft през април имаше дял от 6.7%, но към момента не успява да спре срива. Symbian сега разполага с 1.9%, което е по-малко от онези 2.3%, които бяха регистрирани през април.

Технологичният гигант Samsung е най-големият производител на мобилни телефони в САЩ и неговият дял през юли е стигнал 25.5%. Той се е увеличил малко, тъй като през април анализаторите на comScore са отчели 24.5% за Samsung. Телефоните на LG са на второ място и не са регистрирали растеж, но нямат и загуба. Те се ползват от 20.9% от потребителите. Motorola е загубила част влиянието си, но запазва стабилно третото място с дял от 14.1%. Следва Apple, който е увеличил популярността си с 1.2% и сега имат общ пазарен дял от 9.5%. На пето място са телефоните на RIM, които са загубили 0.6% от своя дял и сега имат 7.6%.

Изследването на comScore е обхванало 30 хиляди потребители на мобилни телефони в Съединените щати.

През месеците май, юни и юли е установено, че хората в САЩ, които ползват мобилен телефон и са на възраст над 13 години наброяват около 234 милиона. 70% от потребителите са използвали поне веднъж системата за изпращане на кратки текстови съобщения. 41.1% от абонатите са използвали браузър за да отворят някоя интернет страница през телефона си. Процентът на хората, които са теглили приложения е скочил с 2.8 и сега възлиза на 40.6%. 30.1% са използвали социални мрежи или са разглеждали блогове чрез своите мобилни устройства.

С още данни можете да се запознаете от долните таблици.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
muteman
muteman

Странно защо феновете на квадратите не им се коментира тази статийка нещо а?