Consumer Reports: Samsung Galaxy Note 9 е най-добрият смартфон, предлаган на пазара*

13
1269

Популярният уеб ресурс Consumer Reports на Consumers Union (съюза на потребителите) в САЩ, публикува резултатите от тестовете на смартфона Galaxy Note 9, излязъл на пазара през месец август тази година.

Според проведените тестове, Samsung Galaxy Note 9 е лидер в рейтинга за смартфони на Consumer Reports, в който са включени на практика всички смартфони, предлагани на пазара.

Сред положителните черти се посочват здравината на устройството, дългото време на автономна работа и качеството на заснемането на снимки и видеа. Galaxy Note 9 е издържал всичките планирани 100 падания върху твърда повърхност, без да се появят пукнатини или счупвания. Устройството издържа 29 часа с едно зареждане. Това не е рекорд, но по-дълго от него работят съвсем малко смартфони от класацията на Consumer Reports. От минусите, експертите посочиха сравнително големия размер и високата цена.

Интересно е, че специалистите на Consumer Reports при тестовете използват специална роботизирана ръка, имитираща ежедневната дейност на потребителите.

Consumer Reports специално отбеляза, че iPhone XS и iPhone XS Max имат всички шансове да изместят Galaxy Note 9 от върха на класацията. Продажбите на новите телефони на Apple стартираха миналия петък и техните тестове още не са приключили.

*Важно е да се отбележи обаче, че сред тестваните от CR смартфони отсъстват някои доста важни играчи. Най-голямо впечатление прави отсъствието на Huawei P20 Pro, обявен в редица тестове за първенец. Можем само да се надяваме, че в следващото издание на своите тестове специалистите ще включат, както него, така и задаващият се наскоро Mate 20 Pro.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
7 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
Кьорав конstoksбббМирославpix3l Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Всяка класация е направена да насочи потребителите към определен бранд!
В горе – спомената класация дори не се споменава за Huawei p20 pro, който е определен от много престижни европейски списания и институти, като най – добрият смартфон. Има много спийд-тестове, в YouTube в които се вижда, че процесорите и на двата смартфон-а са с изравнени възможностти, но снимките, видеата, батерията и функциолността на Huawei са по добри!
Samsung само, където градински лейки не произвеждат, докато Huawei има една продуктова категория – смартфон!

Кьорав кон
Кьорав кон

Такива пишман коментатори най-харесвам. Да, Самсунг произвежда всичко, но за всяко нещо отговаря различно подразделение, където работят хора с нужните за това знания и умения. Трябва да си супер зле, ако си мислиш, че 1 човек може да проектира телевизор, телефон, лаптоп, пералня, хладилник и др. Освен това ако не знаеш, Самсунг имат и строително подразделение. Тяхно дело са кулите Петронас в Малайзия както и най-високата в момента сграда в света. Освен това също предполагам не знаеш, от колко време Самсунг правят телефони, имат зад гърба си минимум 20 години опит, а ти ми хвалиш хуйвей?

Мирослав
Мирослав

От Кьорав и то кон, който Samsung-a си не вижда, определения и акъл не ща!
Не само, че един човек не проектира всички продукти, а за всеки продукт си има продуктово-развойни и технолози, които проектират и произвеждат и реализират продукта на пазара.

pix3l
pix3l

Не само че един човек не проектира всичко, а това са отделни компании… Samsung е конгломерат. 😀

Кьорав кон
Кьорав кон

Написа нещо, но не ти се разбира какво имаш в предвид. Забравих да спомена, че Южна Корея е на първо или второ (заедно с Япония) място по средно IQ в света, та хората там определено знаят какво и как да го направят.

Мирослав
Мирослав

В колата бях и за това! Мисълта ми беше, че не само има екипи за определен продукт, но има екипи (по няколко) за всеки модел от този продукт. Един екип работи по дизайна, друг по технологичната част, трети по маркетинговото обслужване и т.н.Ти почваш да ме святкаш, без да се познаваме или контактували, определяш какъв съм. Щом си харесваш Samsung Ok, щом си доволен от него, браво! Няма по-хубаво от това, човек да е щастлив, независимо каква марка му е смартфон-а, колата или хладилника!

Кьорав кон
Кьорав кон

Не те святкам за нищо, просто отговора ти беше много повърхностен. Ето, че знаеш как стоят нещата, но въпреки това заппчна като аматьор, който си няма никаква представа. Не ме разбирай погрешно, не се заяждам, не ме и интересува кой какъв бранд техника си купува (всеки има глава на раменете за да си избере). В наш интерес е да има разнообразие и конкуренция на пазара за да се радваме на ниски цени и качествени продукти. От друга страна обаче мобилния пазар нещо следва друга тенденция. Въпреки, че е наситен, цените растат а качество на материалите за сега се задържа.

ak47
ak47

батка хуявей п20 в момента е най-голямата измислица от флагманите на пазара. незнам за какви институти говориш, камерата особенно видео записа му е пълни гов*а, дисплея му е като на китайски телефон за 150$

Калоян
Калоян

Ти само чакай другия месец и виж Huawei Mate 20 pro какво, ще предлага. Иновация след иновация. Скенер за пръстови вградени в екрана. Подобрена тройна камера за страхотните снимки. Дисплей с още по-малки рамки. Определено, ще се взима.

Redhorn
Redhorn

Според мен нещата са елементарни.
Става единствено и само за въпрос какво получаваш с/у парите си.
За мен лично марката е без значение….е,признавам си стига да не е
айфон.Това последното е обида само по себе си.
Но без да бъда фен на никоя конкретна марка мисля,че за момента самсунг дава най много на клиентите си конкретно при флагманските модели.
Просто човек не трябва да робува на марки и да се държи далеч от всичко започващо с i…

Мирослав
Мирослав

Потребителското търсене е най – големият лакмус, за състоянието на пазара, а то е следното: Май месец 2018 г. Начело в списъка е Samsung с 15.2 милиона броя и 33.1% пазарен дял, но компанията отчита СПАД с 15.4% на годишна база. В същото време високата цена на Galaxy S9 и ранната премиера на серията е помогнала за вдигане на средната продажна цена на продуктите й. На второ място е Apple с 22.2% от пазара, но и компанията е доставила по-малко устройства спрямо миналата година – 10.2 милиона броя, което е с 5.4% по-малко. Около 25% от тях са били iPhone… Виж още »

ббб
ббб

С тея телефони всички направо откачиха…. мисля че, максималната цена на „смартфон“ трябва да е около 500$ всичко друго е яка спекула и зарибяване

stoks
stoks

Мирославчо,тази Глупост ти ли я написа- „Huawei има една продуктова категория – смартфон!“?!Двойка,кръгла.Huawei е най- големия производител и доставчик на Телекомуникационно оборудване на Земята!Да не ти изреждам Телекомите и едни от най- големите световни Банки!P.S.не съм с Huawei,a с S.G.Note 9!!!