fbpx
5.1 C
София

Corning Gorilla Glass 4 защитава екрана на смартфона от падания

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Създателите на смартфони постоянно увеличават диагонала на екрана, а корпуса става все по-тънък, което увеличава риска от счупване на защитното стъкло на устройството при падане. Въпреки това, Corning непрекъснато подобрява защитното си стъкло Gorilla Glass и сега представи новото му поколение, което вече много по-добре издържа на падания.

Настоящото поколение Corning Gorilla Glass 3 дава значително по-добра защита от механични повреди по време на ежедневна употреба, като драскотини, които могат да настъпят вследствие на контакт с ключове или други твърди предмети. Все пак обаче, това поколение все още доста лесно се разпада при изпускане на смартфона, дори и от малка височина особено в ситуации, в които смартфона пада по екран.

От Corning твърдят, че нейните инженери обстойно са проучили стотиците счупени екрани на смартфони, дори и тези, които са пострадали след падането им върху твърда грапава повърхност, като бетон. Много потребители са изпитали това неловко чувство, когато смартфонът се изплъзне от ръцете и полети към асфалта.

За тестване издържливостта на новата технология, от компанията са използвали нов подход, който се състои от падане на устройството върху зърнеста повърхност с размер на зърната 180. Стъклото пада върху тази повърхност от височина 1 метър – приблизително на нивото на което устройството пада от джобовете на потребител със среден ръст. Според проведените тестове, новото стъкло издържа на падане до два пъти по-добре от Gorilla Glass 3 и „оцелява“ в 80 процента от случаите на падане.

Тези показатели не са идеални, но 80 процента вероятност, че смартфонът ще бъде спасен след падането му по екран не може да не радва. Ръководителят на Corning East Asia Клиф Хънд казва, че в новото стъкло няма никакви компромиси в сравнение с другите решения и подчертава, че нивото на прозрачност е идентично с това при предишното поколение.
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
retand
retand
7 години

За сега решението за мен е 1 Tempered glass screen protector. Веднъж вече ми спасява дисплея.

mi_taka
mi_taka
7 години

Ммм да-Dragontrail е по- добър за мен, имал съм телефони и с двата.Минус 300 лв. за дисплей с Gorilla изпусната от 50 см.

pedro
pedro
7 години

Всяка нова версия все по-зле в реалността. Моя с GG3 се надра на първия месец без дори да разбера как и без да съм го носил с ключове или да го изтървам. Имам един с GG1 от години тормоз, няма нито една драскотина.

1Force1
1Force1
7 години

Да нищо не стават тия горили. Даже и за маймуни.

extext
extext
7 години

аз съм изтървал и по време на разговор – следващото 5 поколение трябва да гони 1.7метра :jeer:

Нови ревюта

Подобни новини