fbpx
9.8 C
София

Cortana получава нови функции благодарение на интеграцията на Bing

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Microsoft обяви, че дигиталният персонален асистент Cortana ще се възползва от новите възможности, които търсачката Bing предлага по отношение на гласовото разпознаване и разбиране на ключови думи.

Като резултат възможността на търсачката да разбира по-добре реалния свят ще позволи на Cortana да обработва различна информация като питания за концерти, полети и предложения за нови мобилни приложения.

Най-напред Cortana вече ще може да ви показва времето за пътуване до дома и офиса, както и всички предстоящи ангажименти, записани в календара ви. Ако трябва да станете рано сутринта или пък да отидете на официална вечеря, Cortana ще ви го напомня.

Освен това тя ще бъде в състояние да прави препоръки на базата на изпълнители, които харесвате. Така например, ако сте почитател на Кейти Пери, Cortana ще ви извести, ако певицата има предстоящ концерт близо до вас. На базата на търсения, които правите през вашето Windows Phone или Windows 8 устройство и през Bing.com, дигиталният асистент може да предположи каква музика слушате и да ви информира за свързани събития на разстояние до 130 километра от дома ви. Тази функция се нарича Concert Watch и може да се активира през опцията Music в тетрадката на Cortana.

Ако в рамките на една седмица използвате Bing.com, за да потърсите информация за даден полет или просто запитате направо Cortana, тя ще предположи, че това е важен полет и ще ви попита дали иска да следи информацията за него. След като потвърдите, полетът ще бъде добавен към списъка с интересите на Cortana и ъпдейтната информация за него ще ви се предоставя на заглавната страница на Bing.com и от самия асистент.

Накрая, Cortana ще може да ви препоръчва нови мобилни приложения на базата на това къде се намирате. Ако игнорирате няколко пъти препоръките, те ще спрат.

Засега тези опции ще са достъпни само за потребителите в Съединените щати и Великобритания, но Microsoft постепенно ще ги пусне и за останалите страни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини