Counterpoint: За второто тримесечие Apple има 62% от печалбата на пазара

5
427

В края на второто тримесечие на 2018 година, делът на Apple на глобалния пазар е достигнал почти две трети. Това се вижда от отчета на аналитичната компания Counterpoint Research.

Според тази информация, компанията от Купертино владее 62% от общата печалба на целия глобален пазар на смартфони. Това е малко по-малко от постигнатото към вторите тримесечия на 106 и 2017 години. На второ място по този параметър, със значително изоставане, е компанията Samsung, която има 17% от общата глобална пазарна печалба. Пазарният дял на печалбата на Samsung през последните месеци непрекъснато намалява.

Но за сметка на това делът на глобалната печалба на всички китайски компании се е увеличил. Най-голям е ръстът на Huawei, който към второто тримесечие на годината е нараснал до 8%. Делът на OPPO е 5%, Vivo – 4%, Xiaomi – 3%.

Високият дял на печалбата на Apple се дължи на високата цена на нейните смартфони и високия марж. На практика Apple е окупирала сегмента на скъпите смартфони. Цели 88% от всички смартфони с цена над $800 са на различните версии на iPhone. Сегментът от $600 до $800 е разделен почти наравно между Apple и Samsung с дял от 44% и 41%.

Китайските производители демонстрират най-голяма сила в ценовия сегмент от $400 до $600.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ГеоргиСимеонpix3lashu Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

😁

ashu
ashu

стрижбата започна

pix3l
pix3l

Любимата ми марка я няма в класацията. 😀

Симеон
Симеон

дайте статистика на брой бродадени и ще видите че огризката е почти застигната по бройки ,но продават на голяма печалба ,а баламите купуват и купуват

Георги
Георги

еми купуваме щото е най-доброто.